Ahmedinejad protestocusu 4 kişi linçten kurtarıldı

Bursa'da Erbakan'ı anma programına katılan Ahmedniejad'ın konuşması sırasında protestocu 4 kişi dövülerek dışarı atıldı.

GİRİŞ 28.02.2015 06:12 GÜNCELLEME 28.02.2015 11:40
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bursa'da eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın anma törenine katılan İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Protestocu 4 kişi bazı dinleyiciler tarafından dövülerek salondan çıkarıldı.

İran lideri dua edip konuşmaya başlarken, salondan protesto sesleri yükseldi. İran'ın Suriye'deki Beşar Esed yönetimine destek için asker göndermesine atıfta bulunan protestocular 'Ahmedinejad dışarı' sloganı attı. Göstericilere tepki gösteren salondaki dinleyiciler ise buna 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılık verdi. Ardından salonun arkasında arbede yaşandı. Yanlarında Suriye bayrağı bulunan 4 protestocu salondan çıkarıldıktan sonra emniyet müdürlüğüne götürülerek gözaltına alındı.

Polis, protestocuların tören öncesi kongre merkezinin önünde sırt çantasını yere atıp konuşan T.Ç.'nin arkadaşları olabileceğini söylediler. Yaşanan bu gelişmelerden sonra konuşmak için salonda sahneye çıkan Ahmedinejad'ın çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.
Öncesinde de eski İran Cumhurbaşkanı'na protestolar vardı. Etkinliğin yapıldığı kongre merkezinin önünde Ahmedinejad'ı protesto eden bir kişi gözaltına alındı.Ahmedinejad'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne intikal etmesinin beklendiği sırada üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, İran liderini protesto etti. 

Bu sırada elindeki çantayı fırlattığı gözlenen kişi, "Ahmedinejad'ı burada istemiyoruz. Toplantı burada yapılmasın. Şebbihalar, Suriye'de çocukları öldürüyor" diye bağırdı.
Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Kaynak: DHA

YORUMLAR 18
  • hüsran 9 yıl önce Şikayet Et
    haberdeki acımasızca çocuklara atlan dayak ne kadar utanç verici ben ve sizler için saadetliler.saadetten uzakda masum çocuklar üzerinden kime kin kustunuz aklımız almadı ellerimle emanet ettigim imam hatip ögrencilerine verilen ilaçları dayak attıgınız koca yürekliler götürdü suriyeye sizin peşinize takıldıgım utandım kendimden yuh olsun bana.
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    dayağı haketmişler ohh ellerine sağlık
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    saadet yaptımı vardır bir hikmeti AKP yaparsa hain damgası. rahmetli hocadan sonra saadet bitmiştir Buda bunun ispatıdır.kalbinde Suriye'de ölen namusları kirletilen kardeşlerimize karşı birazcık olsun saygı,acıma,sevgi olan bir Müslüman o herifle aynı çatı Altın'da bulunmaz protestocu kardeşlerimizi alnından öpüyorum.
    Cevapla
  • Orki Nos 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu organizasyon SAADET'in değil. Fatih Erbakan'ın. Dikkat et Saadet bayrağı yok.
    Cevapla
  • doğrucu 9 yıl önce Şikayet Et
    çocuk katili iran, şiilikle sorunumuz yok,kardeşimizdirler, müslüman kardeşliğini acem emperyalizmine tercih etmiş iranla sorunumuz var.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    milli görüş bumu,ha esed ha ahmedinejad...o mazlumlara vuran elleriniz kırılsın
    Cevapla
  • Orki Nos 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışonoz var. Orada Milli Görüş yok. SAADET organize etmemiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız