PKK'ya silah bırakma çağrısı

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, iki heyetin bir araya gelmesi ve ortak bir metin okumasının çözüme ulaşma noktasında çok değerli olduğunu kaydetti.

PKK'ya silah bırakma çağrısı
PKK'ya silah bırakma çağrısı
GİRİŞ 28.02.2015 14:02 GÜNCELLEME 28.02.2015 14:02

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelmesinin ardından ortak açıklama yapmalarının, bazı konularda sağlanan anlaşmayı gösterdiğini söyledi.

Genel seçim öncesi böyle bir anlaşmanın sağlanmasının Türkiye için çok değerli ve etkili olduğunu ifade eden Erdem, "Bu anlaşma basit bir mesele değil. İki taraf da bir parti. Açıklayan Sırrı Süreyya, yanında heyetin tamamı var. Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın yanında İçişleri Bakanı Ala, yani hükümet içindeki fiili, hukuki sorumlusu... İki heyetin bir araya gelmesi ve ortak bir metin okuması çözüme ulaşma noktasında çok değerli. Bundan sonra mırın kırın etmeden devam etmeleri gerekiyor. Bölünmeden korkanlar var ya, bölünmek isteyenler de var, bu ikisi ortak vatanda anlaşmış oldular" diye konuştu.

Erdem, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin de şunları kaydetti:

"Bu çağrı karşılık bulacaktır, şüphe etmiyorum. Öcalan'ın nabzı yoklamadan bunu yapması mümkün değil. Kongrede 'silahı bırakmayalım, hukuki süreci gördükten sonra bırakalım' diyecekler vardır ama 'kongreye hakim olamayacaktır' diye düşünüyorum. Şu anda eylemsizlik sürecine girilmiştir. 21 Mart'tan önce PKK kongresi toplanabilir, nevrozda silah bırakma kararı ilan edilebilir. Bundan sonra konuşulacak olan demokratik haklar, insan hakları, yönetme katılma meselesi... Yerinden yönetim sadece Kürtlerle ilgili değildir, tüm Türkiye ile ilgilidir. Yerinden yönetim olmazsa demokrasi gelişmez."

Erdem, "derin devlet ve derin Kürtlerden süreci provoke etmek isteyenlerin olabileceğini" dile getirerek, halkın yapılacak eylemlerin provokasyon olduğunu anlayacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi