Devlet Bahçeli'den başsağlığı mesajı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yazar Yaşar Kemal'in vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Devlet Bahçeli'den başsağlığı mesajı
Devlet Bahçeli'den başsağlığı mesajı
GİRİŞ 01.03.2015 00:05 GÜNCELLEME 01.03.2015 00:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bahçeli paylaşımında, "Gavurdağı'nın eteklerinde yoksul ve yetim bir köylü çocuğu olan İnce Memed'in Abdi Ağa isimli bir zalime verdiği mücadeleyi ondan okuduk. Haksızlığa direnmenin, merhametsizliğe dik durmanın, Anadolu yaylalarında, Anadolu bozkırlarında kurulan hayallerin teferruatlı tasvirini onda gördük" diyerek, ebediyete intikal eden Yaşar Kemal'in arkasında sayısız hatıra, sayısız eser bıraktığının altını çizdi.

''BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM''

"Fikriyatı ne olursa olsun, Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal'in vefatından büyük bir üzüntü duydum" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Merhumun 92 yıllık ömrü sanki roman gibiydi. Bu romanın sayfaları açıldıkça içinden hayatın bizatihi kendisi çıktı, satır satır Anadolu döküldü. Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemal'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum."

YORUMLAR 1
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bahçeli zaman zamn kızgınlık anında bazı sert uslubu olmasına rağmen gerçek anlamda tam bir devlet adamıdır allah birlik beraberliğimizi daim etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı