Doğu Anadolu Bölgesi sıfırın altında

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum, Ağrı ve Bitlis'te ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi sıfırın altında
Doğu Anadolu Bölgesi sıfırın altında
GİRİŞ 01.03.2015 09:36 GÜNCELLEME 01.03.2015 09:36

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan ve Erzurum çevresinin yer yer yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Erzincan'da yağmur, Erzurum'da ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Hakkari'de 1, Erzincan'da sıfır, sıfırında altında olmak üzere Erzurum, Ağrı ve Bitlis'te 9, Ardahan'da 8, Kars'ta 7, Muş'ta 3 ve Van'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 15, Erzincan'da 9, Hakkari'de 7, Van'da 5, Ağrı'da 4, Bitlis'te 3, Muş'ta 2, Erzurum ve Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 4 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 135, Ağrı'da 35, Muş'ta 29, Erzurum'da 22, Kars'ta 12, Ardahan'da 8, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 90, Konaklı'da 102, Kars'taki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 140, Ergan'da 77 santimetre kaydedildi.

Soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklarda buzlanma meydana geldi. Vatandaşlar buzla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.

Yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda çığ tehlikesinin yaşanabileceğini bildiren meteoroloji yetkilileri, bölgede sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini, olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi