Kapıkule Tır Parkı Açılışı

Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, "Değerli tır sürücülerimiz bu tesislerde konaklayabilecek. Bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, süresini konforlu bir ortamda geçirebileceklerdir. En önemlisi bekleme sürecini cihazlarla takip edebilecek. Yeni tır parkımız 95 bin metrekare alan üzerine inşa edilebilecek" dedi.

Kapıkule Tır Parkı Açılışı
Kapıkule Tır Parkı Açılışı
GİRİŞ 01.03.2015 13:14 GÜNCELLEME 01.03.2015 13:14

Parmaksız, Kapıkule Sınır Kapısı'nın ön tarafında oluşturulan Kapıkule Tır Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, inşaatını bir yıldan kısa bir sürede tamamlayarak Kapıkule Gümrük Kapısı'nı 2009 yılında faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın dünyadaki en önemli gümrük kapılarından biri olduğunu aktaran Parmaksız, "Kapıkule hala birçok uluslararası platformda örnek gösterilmektedir" dedi.

Kapıkule'nin tamamlayıcı unsuru olacak tır parkının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Parmaksız, şunları kaydetti:

"Bu tesisin temelini atmaktan GTİ olarak büyük gurur duyuyoruz. GTİ Yönetim Kurulu olarak temel prensibimiz bütün tesislerimizin Türk iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliklere sahip olmasıdır. Bu prensiple, işletmekte olduğumuz Kapıkule Gümrük Kapısı ve diğer tesislerimiz gibi modern teknoloji ile donatılmış bir tesis olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Değerli tır sürücülerimiz bu tesislerde konaklayabilecek. Bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, süresini konforlu bir ortamda geçirebileceklerdir. En önemlisi bekleme sürecini cihazlarla takip edebilecek. Yeni tır parkımız 95 bin metrekare alan üzerine inşa edilebilecek."

"Özel sektör, kamu sektörü yatırımları kuşun kanatları gibidir"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Edirne'nin modern bir tır parkına kavuşacağını söyledi.

Tır parkının bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Şahin, "Bu tır parkının inşası keşke 2009'da olsaydı. Yollardaki bu kuyrukları yollardaki bu rezaleti görmezdik. Bu tır parkı yapıldıktan sonra yollarda park eden araçlar olmayacak. Yollardaki araçların parka çekilmesi için çaba harcayacağız. Devleti güçlendiren, yücelten sadece devletin yatırımları değil özel sektörün yatırımlarını desteklemesi de güzel bir adımdır. Özel sektör, kamu sektörü yatırımları kuşun kanatları gibidir. Eğer bir kanat olmazsa diğer eksik kalır" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise yıllardır Edirne Belediyesi'ne katkı alabilmek için tır parkının yapılamadığını söyledi.

Şu an kurulan Selimiye Vakfı ile GTİ'nin işlettiği tüm kapılardan katkı alacaklarını ifade eden Gürkan, "10 tane gümrüğü var tabi bu sayı artacak sayın başkan az önce söyledi. Onların karının bir bölümü doğrudan artık dünya mirası olan Selimiye Vakfı ile Selimiye'ye harcanacak" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam