Kariyer merkezleri, engellilere rehberlik yapacak

NEÜ Engelsiz İş Yaşamı Projesi kapsamında, Engelsiz Kariyer Merkezleri kurularak meslek ve istihdam alanlarında engellilere rehberlik yapılacağı belirtildi

Kariyer merkezleri, engellilere rehberlik yapacak
Kariyer merkezleri, engellilere rehberlik yapacak
GİRİŞ 01.03.2015 14:17 GÜNCELLEME 01.03.2015 14:17

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Engelsiz İş Yaşamı Projesi Çalıştayı'nda, meslek ve istihdam alanlarında rehberlik yapılması amacıyla Engelsiz Kariyer Merkezleri kurulmasının hedeflendiği belirtildi.

NEÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Hamarta, proje kapsamında NEÜ ve Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelsiz Kariyer Merkezleri kurularak engelli gruplara mesleki danışmanlık hizmeti verilmesinin planlandığını söyledi.

Mesleki eğitimden yararlanma olanaklarını arttırmak amacıyla engel gruplarının özelliklerine uygun kariyer rehberliği programları oluşturularak yönlendirme hizmeti verileceğini belirten Hamarta, engelli istihdamına katkı sağlamak amacıyla mesleki rehberliğin yanında; karar verme, problem çözme, iletişim ve sosyal beceri eğitimleri verilerek engellilerin yaşam kalitelerinin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Proje Koordinatörü Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak da engellilere yönelik olarak çeşitli anketlerin yapıldığını anlattı. Çıkacak sonuçlara göre bir takım görüşmeler yapılacağını vurgulayan Mızrak, "Yurt dışı ziyaretlerimiz, engelsiz fuarlarımız olacak, işverenlerimizle buluşulacak. Tekrar yapacağımız çalıştaylarla projeyi daha da ayakları yere basan bir şekle getireceğiz. Dolayısıyla hem üniversitemizin, hem Konya Büyükşehir Belediyemizin ve diğer paydaşların katkılarıyla önemli bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

İşveren temsilcileri, rehber öğretmenler, engelli STK temsilcileri ve engellilerden oluşan üç grup halinde yapılan çalıştayın sonunda engellilerin iş hayatındaki sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili sonuç bildirgesi yayımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması