Dokuma Fabrikası'nın Antalya'ya kazandırılması çalışmaları

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, fabrikanın eski çalışanlarıyla bir araya geldi

Dokuma Fabrikası'nın Antalya'ya kazandırılması çalışmaları
Dokuma Fabrikası'nın Antalya'ya kazandırılması çalışmaları
GİRİŞ 01.03.2015 14:19 GÜNCELLEME 01.03.2015 14:19

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası'nın Antalya'ya kazandırılması çalışmaları kapsamında eski çalışanlarla bir araya geldi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dokuma Fabrikası ve çevresindeki yeşil alanının Antalya'ya kazandırılması amacıyla meclis kararıyla oluşturulan çalışma grubu, söz konusu yerle ilgili önerileri almaya devam etti. Grubun, 7'nci ve son fikir alma toplantısının konukları, fabrikanın eski çalışanları oldu.

Fabrika sosyal tesislerindeki toplantıya, fabrika emeklisi anne ve babasıyla katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şunları kaydetti:

"Dokuma ile ilgili yeni bir umut ışığı doğuyor. Buranın yeniden hayata kazandırılmasıyla ilgili çok umutluyum. Sizlerin katkılarınız ve görüşleriniz Dokuma Fabrikası'nı sahiplenmeniz bakımından çok önemli. Dokuma, çalışanlarıyla anlam kazanıyor. 7 bin kişi fabrikadan gelip geçmiş. Bizim, sizin için Dokuma, hatıraları çok fazla olan bir yerdir."

Tütüncü, Dokuma arazisinin mevcut planda yeşil alan olan ön bölümünde, bina yıkmayacaklarını ifade ederek, yeni bir bina yapmayacaklarını ve var olan bitki dokusunu tahrip etmeyeceklerini aktardı.

Aslına uygun şekilde restore edecekleri binaları, kültür merkezi, sergi alanı, müze gibi çeşitli fonksiyonlarla halkın kullanımına açmayı planladıklarını belirten Tütüncü, Dokuma'yı Antalyalılarla halka açarak, arazinin ranta kurban gitmesinin önüne geçtiklerini vurguladı.

Toplantının ardından eski çalışanlar, Tütüncü ile fabrikayı gezdi.

Dokuma'nın geçmişi

Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in 1956’da temeli attığı Dokuma Fabrikası'nda üretim 2003’te durdu. Dokuma Fabrikası, 488 dönümlük araziyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2004'te Kepez Belediyesi'ne devredildi. Fabrikanın "üst kullanım hakkı" 2005’te 49 yıllığına ihalesiz olarak özel bir şirkete verildi. Söz konusu tahsisin iptali yolunda gerçekleştirilen girişimler sonucu, 2012 yılının sonunda İdare Mahkemesi'nin tahsisin iptaliyle ilgili kararı, Danıştay tarafından onandı. Tahsisin iptalinin ardından Tütüncü, 2009'da sözünü verdiği Dokuma Fabrikası'nı halka açma çalışmasını 2015'te başlattı.

Çalışma, Dokuma arazisinin mevcut imar planından kent parkı olan ön kısmında yapılıyor. Fabrika binası ve arsası, Kepez Belediyesinin 99,98 hissedarı olduğu Antalya Pamuklu Dokuma AŞ’nin mülkiyetinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı