Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası işbirliği

Belediye ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında Ulusal Mimari Proje Yarışması için protokol imzalandı

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası işbirliği
Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası işbirliği
GİRİŞ 01.03.2015 14:30 GÜNCELLEME 01.03.2015 14:30

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında kent parkı ve simge eserle ilgili Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenlenmesine ilişkin protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlık makamındaki imza töreninde, 2014 mahalli seçimlerinde Antalya'ya simge niteliği de taşıyabilecek bir eser kazandırabilmeyi vaat ettiklerini anımsattı.

Simge eserin proje yarışmasını, Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde ve diğer meslek odalarının desteğiyle yapacaklarını belirten Tütüncü, şunları kaydetti:

"Kent paydasında birleşerek, el ele, gönül gönüle vererek çok güzel işler başarabiliriz. Mimarlar Odası ile bunun örnek çalışmalarını daha evvel bir kaç kez yaptık. Ortak çalışma sonrası ortaya çıkan ürünler çok güzel oldu. Ulusal Mimari Proje Yarışması düzenlemeyi amaçlayan işbirliği protokolü ile Masa Dağı üzerinde yaklaşık 200 dönümlük bir alanın içerisinde hem simge niteliği taşıyacak mimari tasarımın meydana getirilmesi hem de kent parkı düzenlemesi çalışması yapılmasının ilk adımını attık."

Tütüncü, simge eserin gece ve gündüz kentin her yerinden görülebileceğini sözlerine ekledi.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın da dünyadaki bir çok kentin simge binalarıyla anıldığını ve ziyaret edildiğini belirterek, bu protokol ile Türkiye'de bir çok belediyeye ve odaya örnek olduklarını düşündüğünü vurguladı.

Aydın, "Başkan Hakan Tütüncü, imar ve kentleşme konularında sadece odamızla değil, diğer odalarla birlikte çalışıyor. Bu çalışma yöntemi, ülkemizde çok da rastlanan bir yöntem değil. Kepez Belediyesi ile Antalya'nın kimliğine, geleceğine katkı yapabilecek önemli bir projenin protokolünü imzalıyoruz" ifadesini kulandı.

Konuşmaların ardından Tütüncü ile Aydın, protokolü imzaladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar