Hatay'dan kısa kısa

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından eşyalarına el konularak evden çıkarılan aileye sahip çıktı.

Hatay'dan kısa kısa
Hatay'dan kısa kısa
GİRİŞ 01.03.2015 14:32 GÜNCELLEME 01.03.2015 14:32

Toksoy, Özerli Mahallesi'nde maddi sıkıntılar nedeniyle ev kirasını ödeyemeyen ve 3 çocuklarıyla dışarıda kalan Alkan ailesini ziyaret etti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet etmenin özverisi içerisinde sorunu bulunan her vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Toksoy, şöyle devam etti:

''Bu ailemiz çeşitli nedenlerle maddi borç batağına girerek ev kirasını ödemediği ve evden eşyaları el konularak kapı dışarı edilmiştir. Kendi imkanlarıyla bir gecekonduya yerleşmişler. Ancak evde biri hasta olmak üzere 3 de çocuk bulunmaktadır. Kullanacakları hiçbir eşya da olmaması nedeniyle perişan durumdalar. Mahalle muhtarımızın bize konuyu aktarmasının ardından tüm birimlerimizle harekete geçtik ve başta beyaz eşya olmak üzere ihtiyaç olan tüm eşyalarını karşılıyoruz. Kış olması nedeniyle odun kömür ihtiyacını da acil olarak karşıladık. Tedavi göremeyen çocuğumuzu da tedavi ettireceğiz. İnsanlarımızın mutlu huzurlu olması bizleri de mutlu eder. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir.''

Alkan ailesi kendilerine yapılan yardımlardan dolayı Toksoy ve hayırseverlere teşekkür etti.

İskenderun'da su borusu patladı

İskenderun Pac Meydanı E-5 karayolu üzerinde patlayan su borusuna belediye ekipleri müdahale etti.

Borudan fışkıran tazyikli su yaklaşık 5 metre kadar yükselirken yaklaşık bir saat akan su çevrede su birikintilerine yol açtı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaptığı müdahaleyle patlayan su borusunu yenilerken, yük dolu bir tırın su borusunun patlamasına neden olduğu öğrenildi.

Dilenci operasyonu

İskenderun Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri dilencilere yönelik operasyon düzenlendi.

İskenderun Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi'ne gelen telefon ve ihbarları dikkate alan zabıta ekipleri, kent genelinde dilencilere yönelik çalışma başlattı.

Ekiplerin halkın duygularını istismar ederek onlardan para alan dilencilerle mücadele ettiği bildirildi.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, yaptığı açıklamada, halkın huzurunu bozan ve aynı zamanda duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayanlara müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Uçucu, yakalanan dilencilerin üzerilerinde bulunan paraların tespit edildiği ve haklarında yasal işlem uygulandığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk