PKK’ya silah bırakma çağrısı

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısına ilişkin, çözüm sürecinde tarihi bir döneme girildiğini söyledi.

PKK’ya silah bırakma çağrısı
PKK’ya silah bırakma çağrısı
GİRİŞ 01.03.2015 18:00 GÜNCELLEME 01.03.2015 18:00

Özdemir, dün Dolmabahçe Sarayı’nda hükümet ve HDP yetkililerinin çözüm sürecine ilişkin yaptıkları ortak açıklamayı değerlendirdi.

PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısının tarihi bir önem taşıdığını belirten Özdemir, "Bu karar aklıselimin zaferidir. Sürecin ete kemiğe bürünme aşamasıdır. Bu çağrı çözüm sürecinde gelinen en değerli noktadır diyebilirim. Çağrı çok önemli ve değerlidir. Türkiye çözüm sürecinde tarihi bir döneme girmiştir" dedi.

"Çözüm süreci birçok provokasyonu, kumpasları aşarak dün yapılan açıklamayla yeni ve önemli bir zemine kavuşmuştur" diyen Özdemir, sürece herkesimin katkı sunması, elini taşın altına koyması ve tarafların bundan sonra iyi niyet, samimiyet ve kararlılıkla sürece sahip çıkması halinde nihai sonuca daha kolay ulaşılabileceğini ifade etti.

Silahların bırakılmasının Türkiye tarihinde yeni bir dönemi başlatacağını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu vakitten sonra bir provokasyon olmaması halinde Türkiye’nin önünde önemli kapılar açılacaktır. Bundan sonra özellikle yapılacak açıklamalara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Süreci sekteye uğratacak, provoke edecek hedef gösterici açıklamalardan kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Herkes açıklamasında nefrete, şiddete yönlendirecek sözlerden kaçınarak, barışa, kardeşliğe katkı sunacak şekilde konuşmalıdır. Süreci zehirleyecek açıklamalar çözüm sürecine darbe vurmaktan başka bir anlam taşımayacaktır"

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak