Bingöl'de öğrencilere verilen cezalar

Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) okuyan bir grup öğrencinin, üniversite yönetimince bazı öğrencilere uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları verildiği gerekçesiyle başlattığı açlık grevine, 15 öğrenci daha katıldı.

Bingöl'de öğrencilere verilen cezalar
Bingöl'de öğrencilere verilen cezalar
GİRİŞ 01.03.2015 18:30 GÜNCELLEME 01.03.2015 18:30

Saat Kulesi önünde toplanan ve aralarında HDP Bingöl Eş Başkanı Başak Aydoğdu, DBP Bingöl Eş Başkanı Mervan Temiz’in de bulunduğu bir grup öğrenci, BÜ yönetimi tarafından bazı öğrencilere uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarının verildiği gerekçesiyle başlatılan açıklık grevine destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan BÜ öğrencilerinden Mahsun Doğrucu, üniversite yönetimi tarafından bazı öğrenciler hakkında açılan soruşturmalar sonucunda uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları verildiğini ileri sürerek, arkadaşları için başlatılan açılık grevine destek vermek için toplandıklarını söyledi.

BÜ'nün kararını protesto etmek için 7 kişiden oluşan arkadaşlarının açlık grevine başladığını ve onlara destek için 15 kişi daha açlık grevine katılacağını belirten Doğrucu,

BÜ yönetimi tarafından arkadaşlarına suçsuz yere bir takım cezalar verildiğini iddia eden Doğrucu, verilen cezalardan dolayı 7 öğrenciden oluşan bir grup arkadaşlarının bir hafta önce cezaların geri çekilmesi amacıyla açlık grevine başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bu baskıcı politikaya tepki olarak arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla biz de öğrenciler ‘el gider greve şiarıyla’ süresiz açlık grevine giriyoruz. Üniversite yönetimine bildirdiğimiz haklı taleplerimiz kabul edilene kadar bedenimizi arkadaşlarımız gibi açlığa yatırıyoruz."

Açıklamanın ardından Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'ne geçen öğrencilerden 15’i açlık grevine girdi. Böylelikle açlık grevine giren öğrenci sayısı 22 oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler