Mardin'de panel

Mardin'de Demokratik İslam Kongresi tarafından "Ortadoğu da İslam ve Barış" paneli düzenlendi.

Mardin'de panel
Mardin'de panel
GİRİŞ 01.03.2015 22:19 GÜNCELLEME 01.03.2015 22:19

Atatürk Kültür Merkezi'nde Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.İbrahim Bor, Diyarbakır Hazro Belediye Başkanı Güler Özavcı'nın konuşmacı olarak katıldığı panele, Diyarbakır - Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Mardin Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve davetliler katıldı.

Panelde konuşan Prof.Dr. Yıldırım, terör örgütü DAİŞ'in Suriye'de Haseke yakınlarındaki Süryanileri kaçırarak öldürdüğünü bu saldırıları kınadıklarını söyledi.

Barış ve birlikte yaşamın en güzel örneğinin Hz. Muhammed döneminde yaşandığını, ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, Hz. Muhammed'in farklı din mensuplarına gösterdiği hassasiyetin örnek olması gerektiğini kaydetti.

Kuran'da cinlerden bahsedildiğini, Hz. Muhammed döneminde Mardin ve Nusaybin cinlerinin Kuranı Kerimi dinleyerek Müslüman olduğunu belirten Yıldırım, " Kaç yüzyıl önce bu cinler Müslümanlığı seçmiş. Barışı ve birlikte yaşamı istemiş. Barış ve birlikte yaşamı istemeyenleri bu cinler çarpar. Peşini bırakmaz" diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Bor ve Hazro Belediye başkanı Güler Özavcı'nın sunumlarının ardından panel, soru cevap şeklinde devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü