Devrimci Güçler, "De Mistura'nın planı''na karşı

Halep Devrimci Güçler Heyeti üyesi Nana: - "Daha önce üzerinde uzlaşmaya varılan anlaşmalar gereğince Suriye'de bir geçici hükümetin kurulması ve Esed'in görevini bırakması ile De Mistura'nın planı birbiriyle çelişmektedir"

Devrimci Güçler, "De Mistura'nın planı''na karşı
Devrimci Güçler, "De Mistura'nın planı''na karşı
GİRİŞ 01.03.2015 23:00 GÜNCELLEME 01.03.2015 23:00

Halep'teki Devrimci Güçler, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın planına karşı olduklarını açıkladı.

Halep Devrimci Güçler Heyeti üyesi Muhammed Yahya Nana, Gaziantep'teki Suriyelilere ait okulda düzenlediği basın toplantısında, Halep'teki siyasi ve askeri güçlerin Devrimci Güçlere bağlı olduğunu söyledi.

Bundan dolayı De Mistura'nın hazırladığı planı reddettiklerini belirten Nana, şöyle konuştu:

"Rejimin ülkede kimyasal silah ve uluslararası kanunlarca yasak olan varil bombası kullanması ve ülkede bir insani dramın yaşanmasından dolayı De Mistura'nın planı, üzerinde anlaşılacak bir plan değildir. Daha önce üzerinde uzlaşmaya varılan anlaşmalar gereğince Suriye'de bir geçici hükümetin kurulması ve Esed'in görevini bırakması ile De Mistura'nın planı birbiriyle çelişmektedir. Suriye ve halkı bir bütündür. Doğu Guta, Dera ve Humus'te dökülen kanlarla Halep'te dökülen kanlar aynıdır, birbirinden farklı değildir."

Bundan dolayı De Mistura ile görüşmeyi reddederek, Suriye'de Esed ve avanelerinin yönetimi bırakması ve savaş suçu işleyenlerin de cezalandırılmasını istediklerini dile getiren Nana, "Uluslararası kamuoyundan, ülkedeki sivillerin korunması ve mezhepçi milislerin ülkeden çıkarılmasını talep ediyoruz. Halkımıza Suriye'de devrimimiz gerçekleşene kadar mücadelemize devam edeceğimizi duyuyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır