PKK'ya silah bırakma çağrısı

Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Bucak: "PKK kongresinin olumlu bir kararı ile siyaset, silahların vesayetinden kurtulabilir kanısındayız. Böylece demokratik ve sivil siyasetin önü açılır"

PKK'ya silah bırakma çağrısı
PKK'ya silah bırakma çağrısı
GİRİŞ 02.03.2015 00:03 GÜNCELLEME 02.03.2015 00:03

Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "PKK kongresinin olumlu bir kararı ile siyaset, silahların vesayetinden kurtulabilir kanısındayız. Böylece demokratik ve sivil siyasetin önü açılır" dedi.

Bucak, yaptığı açıklamada, 2013'te başlatılan çözüm süreciyle birlikte yapılan görüşmeleri takip ettiklerini belirtti.

Çözüme katkı sunması için "tahkim edilmiş çatışmasızlığı" olumlu ve kolaylaştırıcı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Bucak, "PKK Başkanı sayın Abdullah Öcalan'ın 'silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi kararı vermek için PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet' etmesini destekliyoruz. Bu çerçevede PKK'yı da karar sürecine katma adımını da doğru buluyoruz" ifadesini kullandı.

PKK dışında diğer Kürt güçlerinin de sürece katılımını gerekli ve zorunlu gördüklerini aktaran Bucak, şunları kaydetti:

"PKK kongresinin olumlu bir kararı ile siyaset silahların vesayetinden kurtulabilir kanısındayız. Böylece demokratik ve sivil siyasetin önü açılır. Bu Kürt halkının sivil, meşru siyasi mücadelesine yeni olanaklar sunabilir. Sivil toplumun ve barışçıl siyasetin gelişmesi, Türkiye genelinde demokrasinin gelişmesine katkı sunabilir. Sorunlarının çözümünde sürece verdiğimiz olumlu ve destekleyici siyasal duruşumuz bundan böyle de sürecektir. Ancak Kürt halkının geleceğine ipotek koymayı kabul etmeyiz, karar sahibi Kürt halkının kendisidir. Bu kararlar da özgür ve demokratik mekanizma ve süreçler ile belirlenir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?