TSK'dan IŞİD'in kaçırdığı astsubaya soruşturma

Kilis’te iki ay önce IŞİD'in kaçırdığı ve 4 gün sonra serbest bıraktığı Astsubay Özgür Örs hakkında disiplin soruşturması başlatıldı...

TSK'dan IŞİD'in kaçırdığı astsubaya soruşturma
TSK'dan IŞİD'in kaçırdığı astsubaya soruşturma
GİRİŞ 02.03.2015 11:02 GÜNCELLEME 02.03.2015 11:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TSK iki ay önce kaçırılan astsubay Özgür Örs hakkında “IŞİD’e neden mukavemet göstermedin” diye disiplin soruşturması başlattı.

TSK, astsubay Örs’ü IŞİD’e direnmeyerek devletin ve ordunun itibarına zarar vermekle suçluyor. Bunun Silahlı Kuvvetler Disiplin Yönetmeliği’ndeki cezai karşılığı da tazminatsız ordudan atılmak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kilis’teki 1’inci Hudut Alayı 2’inci Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli astsubay Özgür Örs, kaçakçıları takip ederken Suriye tarafına geçince kafasına silah dayayan IŞİD militanları tarafından 1 Ocak 2015 tarihinde rehin alınmıştı. Önce sınırın Suriye tarafında bulunan Çobanbey’e götürülen Örs, ertesi gün Cerablus’taki bir eve nakledilmiş, oradan da bilinmeyen bir başka yere geçirilmişti.
Olayın hemen ardından devreye giren MİT ise Musul Konsolosluğu personelinin kaçırıldığı süreçte olduğu gibi yerel kaynaklarla temasa geçmişti. Dördüncü günün sonunda da Örs, Suriye tarafındaki bir sınır karakolunda MİT’e teslim edilmişti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın bilgilendirmesinin ardından Başbakan Davutoğlu da Twitter hesabından astsubay Özgür Örs’ün Türkiye’ye getirildiğini şöyle duyurmuştu:
“Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT’in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın.”

‘Devletin itibarına zarar’

O günden bu yana neredeyse iki ay geçti. Bu süreçte halen aynı birlikte görevine devam eden astsubay Örs, önce mağdur sıfatıyla Kilis Başsavcılığı’na ifade verdi, arkasından da Gaziantep’deki askeri savcılıkca başlatılan soruşturma kapsamında dinlendi. Bu konudaki son gelişme ise üç gün önce (27 Şubat 2015) astsubay Örs’ün eline ulaşan ve Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel imzasını taşıyan şu tebligat oldu:
“01 Ocak 2015 tarihinde saat 18.15 ile 05 Ocak 2015 tarihinde saat 19.10 arasındaki süreçte mukavemet göstermeksizin yabancı ülke terör örgütü unsurlarınca alıkonulduğunuz olayın ulusal, yerel ve uluslararası basındaki yansımaları terör örgütlerinin propaganda malzemesi olması da değerlendirildiğinde gerçekleştirdiğiniz ve neden olduğunuz hususlar neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarına zarar verdiğiniz Disiplin Soruşturma Heyeti tarafından tespit edilmiştir. Söz konusu olay hakkında 6413 sayılı Disiplin Kanunu’nun 20’nci ve TSK Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği’nin 9’uncu maddelerinde belirtilen ‘Hizmete Engel Davranışta Bulunmak’ disiplinsizliğini işlediğiniz gerekçesiyle KKK’lığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceğinizden konuya ilişkin savunmanızı yapınız.”

YORUMLAR 11
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milleti olarak bu kardeşimize kahramanlık niaşnı verilmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • RAMAZAN 9 yıl önce Şikayet Et
    devletin ordunun itibarını zedelemiş. yani öylesine komik ki. devlet önce sınırda görevini yaparken ışid eline düşmüş olan astsubaya takdir vermeli. başka bir konu. geçen cumartesi günü halkalı zeynebiyede yaklaşık 5000 kişinin karışıtığı olaylar vardı. neden hiç gündemde değil. birileri bayrağımıza hakaret etmişti. bundan dolayı baya ciddi olaylar oldu.
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman Şah.......!!!!
    Cevapla
  • Kosovalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden Süleyman Şah Türbesini Mukavemet göstermeden bıraktınıoz
    Cevapla
  • türbe bırakılmadı, yerdeğiştirildi 9 yıl önce Şikayet Et
    daha önce iki defa yapıldığı gibi
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Yani kısaca: devletin itibarı için öl mü? deniyor. İnsan devlet için değildir. Devlet insan içindir. Başına silah dayandığında her insan fıtri yaşama saikiyle elinden geleni yapar. Hükümet acilen bu duruma el atmalı TSK'nın yanlışına engel olmalıdır.
    Cevapla
  • Kadir Çevik 9 yıl önce Şikayet Et
    "İslam, devlet eksenli değil, “insan” ve “toplum” eksenli bir dindir. Devleti fetişleştiren ve milliyetçi olan zihniyet dünyası, ailede, okulda, eğitimde, işyerinde ve diğer kamusal alanlarda her türden sorgulamayı ve eleştiriyi dışlayarak, varolan kurulu düzeni meşrulaştırmaya yarayan itaatkar bedenler yaratmaya devam edecektir. Bu yüzden tarihimizle olduğu kadar, pragmatizmimizi besleyen milliyetçi ve devletçi zihniyet dünyamızla hesaplaşmaya çok büyük ihtiyacımız vardır."
    Cevapla
  • muh. ali 9 yıl önce Şikayet Et
    asker, her insandan yapması gerekeni değil, yapması gerekeni yapar bu millet 1000lerce yıldır, bu askerimizin yaptığını yapmadığı için şanlı ve izzetli bir millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!