Büyük usta son yolculuğuna uğurlandı

Yaşar Kemal için Teşvikiye Camisi’nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namaza siyasilerden büyük katılım oldu..

Büyük usta son yolculuğuna uğurlandı
Büyük usta son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 02.03.2015 12:49 GÜNCELLEME 02.03.2015 14:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Usta yazar Yaşar Kemal’in cenaze namazı Teşvikiye Camii'nde kılındı.

Cenaze namazını, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Demirtaş, sanatçılar, edebiyatçılar, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş kıldı.

Yaşar Kemal'in cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülecek.

TSK ÇELENK YOLLADI

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 92 yaşında hayatını kaybeden Yaşar Kemal’in cenazesi, eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınları tarafından hastane morgundan alındı. Cenaze daha sonra Teşvikiye Camii’ne getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de camiye çelenk gönderdiği görüldü.

Cami girişinde taziyeleri kabul eden Ayşe Semiha Baban, “Hepimizin başı sağ olsun. Hepimizin kaybı” dedi.

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILACAK

Önceki gün 92 yaşında Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat eden ünlü yazar, bugün Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze töreninden sonra, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, yakınları ve sevenlerinin gözünden Yaşar Kemal’in anılacağı bir tören düzenlenecek. 15.30’da başlayacak törende, açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak. Yaşar Kemal belgeselinin gösteriminden sonra yazarın eserlerinden okumalar yapılacak. Kemal’in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başta olmak üzere çok sayıda siyasinin de katılması bekleniyor.  

 

KÖYÜNDEN TOPRAK GETİRECEKLER 

Yaşar Kemal’in, 1923 yılında dünyaya geldiği zaman Adana’nın, şimdi Osmaniye’nin ilçesi olan Kadirli’nin Gökçedam köyünün sakinleri de hemşerilerini kaybetmenin acısını yaşıyor. Yaşar Kemal için Gökçedam Köyü Camisi’nde sela verildi. Bugün Teşvikiye Camisi’nde cenaze namazı kılınırken, hemşerileri de aynı anda onun için saf tutup gıyabi cenaze namazı kılacak. Yaşar Kemal Çukurova Kültür Derneği Başkanı Mehmet Özer, Yaşar Kemal’in köylerinde defnedilmesini istediklerini, ancak vasiyetinin olduğunu öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi: “Yaşar Kemal bu topraklara gelemedi. Biz de kendisinin doğup büyüdüğü bahçeden aldığımız toprakla yola çıkıyoruz. Bu toprağı mezarına serpeceğiz. Bu topraklarla beraber Yaşar Kemal’in mezarında çayır çimen yeşerecek, kendisi yeşerecek, ruhu şad olacak.”

YORUMLAR 30
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahı tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardir, onu tanımayıp itaat etmeyen saraylardada olsa bedbahttir zindandadır.S. Şimdi hesap başladı. .hesap ise Allahın kitabından sorulacak bildik ve bildiğimiz gibi yaşadık ise ebedi saadeti kazandık. Şayet bilemedik ise ("
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sevmezdim..toprağı bol olsun..
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    dostlar alışverişte görsün.. Solcu bir yazardı..islam kelimesi nüfus kağıdında değil,kalbinde yazamalı kişinin..
    Cevapla
  • senin olduğun gibi 9 yıl önce Şikayet Et
    senin kalbinde yazdığı çok belli olduğundan sen cehennem yüzü görmeden direk cennete gideceğin kesin. Hiç yolu yok işi garantiye almışsın peşin satan gibisin mübarek.
    Cevapla
  • toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz hepiniz cennete yaşar kemal cehenneme sizi pabucumun müslümanları sizi
    Cevapla
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet etsin..noter neden gitmiş? öldüğünü belgelemek içinmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri