Sinop'ta Farabi Öğrenci Değişim Programı tanıtıldı

Sinop Üniversitesi'nde Farabi Değişim Programı tanıtıldı.

Sinop'ta Farabi Öğrenci Değişim Programı tanıtıldı
Sinop'ta Farabi Öğrenci Değişim Programı tanıtıldı
GİRİŞ 02.03.2015 12:45 GÜNCELLEME 02.03.2015 12:45

Programın tanıtımı için Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Gerze Meslek Yüksekokulu'nda seminer verildi.

Farabi Değişim Programı Üniversite Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Bayram, program sayesinde öğrencilerin değişik üniversitelere giderek, farklı sosyal ve kültürel ortamlarla tanışacaklarını söyledi.

Değişim programına ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabileceğini ve programa katılan öğrencilere burs verileceğini kaydeden Bayram, bir veya iki yarı yıl süresince öğrencilerin kendi kurumlarının dışında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edebileceklerini, programla birlikte birçok öğrencinin büyük üniversitelerin farklı kampüs havasını soluyabileceğini belirtti.

Programın öğrencilere yeni bir vizyon sağlayacağını dile getiren Bayram, 57 üniversiteyle protokollerinin olduğunu, hazırlık ve birinci sınıfta okuyan öğrencilerin programdan yararlanamayacaklarını hatırlatarak, "Öğrenciler mezun olmaları durumunda Farabi Programı’ndan yararlandıklarına dair katılım belgesi alacaklar. İki üniversite arasındaki derslerde farklılıklar olabilir. Ciddi bir uyuşmazlık olsa bile öğrencilerimizin mağduriyetlerini engelleriz" dedi.

Bayram, öğrencilerin "Farabi Değişim Programı" için başvuru evraklarını hazırladıktan sonra Farabi Bölüm Koordinatörüne teslim edebileceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi