"Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor" projesi

Anadolu Hukukun Üstünlüğü Derneği (ÜSTÜNDER) tarafından hazırlanan "Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor" projesi kapsamında seminer düzenlendi.

"Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor" projesi
"Geleceğin Hukuk Mimarları Yetişiyor" projesi
GİRİŞ 02.03.2015 13:08 GÜNCELLEME 02.03.2015 13:08

Dernek tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi Firdevs Okatan, Konya Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesinde "Hukuk Felsefesi ve Hukuk Sosyolojisi" hakkında seminer verdi.

DÜSTÜNDER Başkanı İsmail Üresin, yaptığı konuşmada, derneğin hukukun üstünlüğüne ve evrensel değerlere önem veren hukukçular tarafından kurulduğunu söyledi.

Amaçlarının hukukun her alanda üstün olmasının teminine katkıda bulunmak olduğunu belirten Üresin, hak ve hürriyetlerin tarihi tecrübe, uluslararası sözleşmeler ve ilimin gösterdiği gerçekler çerçevesinde anlaşılmasını, kullanılmasını ve korunmasını sağlamak olduğuna işaret etti.

Hukukçular arasında işbirliğini, dayanışmayı ve yardımlaşmayı temin etmeyi de amaçladıklarını vurgulayan Üresin, "Hukuki yardıma ihtiyacı olan gerçek ve tüzel kişilerin hukuki görüş, mütalaa, rapor ve 
hukuki yardım taleplerinin teminine yardımcı olmak ve bu anlamda yaşayan bir olgu olarak her türlü ilmi, kültürel ve sosyal çalışmalar yaparak hukukun gelişimini temin etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri