İstanbul, İzmir, Ankara Hava Durumu açıklaması

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul İzmir Ankara İl İl hava durumu açıklaması geldi

İstanbul, İzmir, Ankara Hava Durumu açıklaması
İstanbul, İzmir, Ankara Hava Durumu açıklaması
GİRİŞ 04.03.2015 09:16 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:16

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, ile Zonguldak, G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Ankara için hava durumu uyarı nasıl?

Yarın Ankara'da Yağışların; akşam saatlerinden sonra Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye çevreleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11

İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 15 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adana’nın doğu ilçeleri, Osmaniye çevreleri ve Hatay’ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Üç il için çok kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yurt geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışın devam ettiği Hatay, Osmaniye ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçesinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Doğu Akdeniz'de halen devam etmekte olan yağışların öğle saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde