Van'da çocuklar "Kurbağa Prens"i izledi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, Van Devlet Tiyatrosu'nca sahnelenen "Kurbağa Prens" adlı çocuk oyununu izledi.

Van'da çocuklar "Kurbağa Prens"i izledi
Van'da çocuklar "Kurbağa Prens"i izledi
GİRİŞ 02.03.2015 16:47 GÜNCELLEME 02.03.2015 16:47

Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, yaptığı açıklamada, çocukların entelektüel kişiliklerine katkıda bulunmak için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Daha önce de çocuklarla "Kurşun Asker" ile "Ayışığı Sirki" adlı oyunları izlediklerini belirten Işık, kendilerine sunulan imkanlardan ötürü emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocukların yaşamla bağlarını oyun ile kurduğunu ifade eden Çocuk Gelişim Uzmanı Yıldız Tekin ise şunları ifade etti:

"Tiyatro, çocukların eğitiminde mutlaka kullanılması gereken bir sanat dalıdır. Çocuklar tiyatro ile dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirirler. Kendilerini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenirler. Çocuğun sosyal gelişimini hızlandırarak, duygularını tanıma ve bunları ifade etmesi açısından bakıldığında çocukların duygusal gelişimine katkıda bulunur. Bu nedenlerde çocukların sanattan, tiyatrodan, yaratıcı dramdan mutlaka yararlandırılması gerekmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı