PKK'ya silah bırakma çağrısı

Vuslat Platformu Üyesi Ömer Aslan, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Her ne kadar 6-8 ekim olayları insanımızın midesini bulandırmış ve kafasını karıştırmış olsa bile, bu durum insanlarımızın çözüm sürecine daha sıkı sıkıya sarılmasına neden olmuştur " dedi.

PKK'ya silah bırakma çağrısı
PKK'ya silah bırakma çağrısı
GİRİŞ 02.03.2015 16:58 GÜNCELLEME 02.03.2015 16:58

Aslan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile HDP heyeti'nin Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrasında PKK’nın silah bırakmaya yönelik çağrıyı gazetecilere değerlendirdi.

Aslan, 2009 yılında kentteki bazı sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleriyle birlikte "inadına demokrasi ve inadına kardeşlik" sloganıyla yaptıkları bildiriyle aktif olarak sürecin içinde olduklarını söyledi.

Vatandaşların iki yıldır çatışmasızlık ortamında barış ortamını yaşadığını ifade eden Aslan, "Her ne kadar 6-8 ekim olayları insanımızın midesini bulandırmış ve kafasını karıştırmış olsa bile; bu durum insanlarımızın Çözüm Sürecine daha sıkı sıkıya sarılmasına neden olmuştur" ifadesini kullandı.

Her kesimin sürece katkı sunması, elini taşın altına koyması ve tarafların bundan sonra iyi niyet, samimiyet ve kararlılıkla sürece sahip çıkmasıyla nihai sonuca daha kolay ulaşılacağını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Bizler artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bunun için mevcut çağrının sağlıklı işlemesinin yollarını ivedilikle aramalı, çözüm süreci hijyenik bırakılmalıdır. Süreci kirletecek, tırmalayacak yaralayacak bütün söylemlerden ve eylemlerden uzak durulmalıdır."

Aslan, yapılan çağrıyla vatandaşların silahların ülkeyi terk etmesini sabırsızlıkla beklediğini kaydederek, çağrının karşılıksız kalmamasını ve en kısa zamanda olumlu yönde sonuçlanmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler