"Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar Projesi"

Proje kapsamında eğitim alan 179 kursiyere törenle sertifikaları verildi

"Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar Projesi"
"Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar Projesi"
GİRİŞ 02.03.2015 17:00 GÜNCELLEME 02.03.2015 17:00

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) mesleki eğitim kapsamında hazırladığı "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar Projesi" kapsamında eğitim alan 179 kursiyere sertifika verildi.

Gayrimenkul danışmanlığı, e-ticaret, ön muhasebe, lojistik ve tedarik, grafik tasarım-photoshop, sosyal medya ve dijital pazarlama, moda tasarımı, kalıp ve giysi teknikleri alanlarında düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler için GTO Meclis Salonu'nda tören düzenlendi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, törende yaptığı konuşmada, eğitimsiz hiçbir projenin hayata geçmeyeceğini söyledi.

Firmaların mesleki eğitim taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını belirten Bartık, "Kalifiye eleman sorununa bu tür kurslarla son verebiliriz" dedi.

Bartık, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliğinde gerçekleştirilen kurslara 179 kişinin katıldığını belirterek şunları söyledi:

"Eğitimle çok daha başarılı noktalara gelebiliriz. Piyasada herkes, kalifiye eleman problemini dile getiriyor. Aslında toplumla kalifiye elemanları buluşturmak gerekiyor. Bu eğitimlerle bunu amaçladık. Gayrimenkul, Gaziantep'te yükselen bir sektör, bunun için gayrimenkul danışmalığı olmalı, bizde bunun için kurs açtık. E-ticarette dünya inanılmaz bir hızla ilerliyor. Gaziantep olarak e-ticarette beklediğimiz yerde değiliz. Moda tasarım ve markalaşma konusunda biraz gerideyiz. Ayakkabı, triko ve penye sektöründe çok ürün üretiyoruz ama iyi bir marka çıkartamıyoruz. Bu kurslarla kalifiye eleman yetiştirerek sektörlerin daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz.”

Oda olarak çeşitli projelerle farklı sektörlerde eğitim vermeye devam edeceklerini anlatan Bartık, üyelerinden gelecek talepler doğrultusunda yeni kurslar açabileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz