Sivas'ta amatör telsizcilik sınavı yapılacak

Sivas’ta amatör telsizcilik sınavı yapılacak.

Sivas'ta amatör telsizcilik sınavı yapılacak
Sivas'ta amatör telsizcilik sınavı yapılacak
GİRİŞ 02.03.2015 17:44 GÜNCELLEME 02.03.2015 17:44

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Sivas Şube Başkanı Suat Duman, yaptığı yazılı açıklamada, amatör telsizcilik sınavının 26 Nisan Pazar günü gerçekleşeceğini belirtti. Sınavın, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda 2 kez açıldığını anımsatan Duman, birinci dönem sınavın Sivas’ta da yapılacağını ifade etti.

Sivas’ta ilk kez amatör telsizcilik sınavının açılacağını kaydeden Duman, sınava Kayseri, Erzincan, Malatya, Tokat ve Yozgat'tan amatör telsizcilerin katılacağını ifade etti. Sınava katılmak isteyenlerin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün internet adresi ve e-devlet kapısı üzerinden ön başvuru yapabileceklerini aktaran Duman, şunları kaydetti:

"Sınav Sivas’ın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Çanakkale, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde yapılacak. Sınav sonucunda kazananlara Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizcilik belgesi verilecek. Bu sınav için gerekli girişimler Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün öncülüğünde gerçekleşti. Gerek amatör telsizcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyenler gerekse Türkiye Afet Müdahale Planı’nda görev alan tüm kurumların, saha ve teknik personellerinin afet ve acil durumlarda alternatif bir iletişim ağına katılmaları için yapılacak amatör telsizcilik sınav çok önemli olacaktır."

Sınava müracaatların 9 Nisan 2015 Perşembe günü sona ereceğini kaydeden Duman, TRAC Sivas Şubesi tarafından ücretsiz olarak sınava hazırlık eğitimleri vereceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?