SGK şifresiz T.C kimlik no ile prim borcu sorgula

SSK SGK hizmet dökümlerinizi almak veya SGK SSK Bağkur prim borcunuzu öğrenmek için bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

SGK şifresiz T.C kimlik no ile prim borcu sorgula
SGK şifresiz T.C kimlik no ile prim borcu sorgula
GİRİŞ 04.03.2015 09:10 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sigortalı işe giriş sorgulama SSK-SGK 4A ve 4B hizmet dökümü gibi bilgilerinize size vereceğimiz link sonucunda ulaşabilirsiniz. E-SGK linki ile tüm sigorta bağkur emekli aylık bilgilisi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. SSK yani Sosyal Sigortalar Kurumu SGK 4A kapsamında kurallara bağlı olan ve bu kapsam içerisinde değerlendirilmekte olan bir sigorta kurumudur.

Sosyal Sigortalar Kurumu geçmişte kendi başına hizmet vermekte olan bir kurum iken 2008 yılı ile beraber SGK kapsamı altına alınmıştır. Bu şekilde artık Türkiye’de yalnızca bir sigorta kurumu ve bu sigorta kurumunun altında diğer kurumlarda incelenmiştir. Yani Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK 4A, 4B ve 4C birimleri olarak bu kurumun çatısı altında hizmet vermeye başlamışlardır.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

Günümüzde internet üzerinden birçok işlemi gayet rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz mümkün. Bu işlemlerden biri de SSK sorgulama işlemi, artık bu işlemi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Peki SSK sorgulama sizlere ne gibi bir kazanım sağlayacak yani ne işe yarayacak diye soracak olursanız şimdi aşağıda maddeler olarak sizler ile paylaştıklarımızı okuyunuz. SSK sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız bu yazının başlığına tıklamanız yeterli olacaktır.

Çalıştığınız işyerine ait işyeri numarasını,
Geçmişte; hangi dönemlerde ya da aylarda çalıştığınızı,
Belge kodunuzu,
İşe giriş ve işten ayrılış zamanınızı,
Hangi aylarda, ne kadar prim gün sayınız yatırıldığını,
Aylık kazancınızı,
Yıllık toplamlarınızı,
Genel toplamınızı,

Kısacası SSK ile ilgili size ait ve merak ettiğiniz genel hizmet bilgilerinizin tamamını bu sayede öğrenebilirsiniz.

Bu kısımda belge türü olarak verilmiş olan karakterlerin anlamları mevcuttur. “A” asıl, “İ” iptal edilen, “E” ek belgesi “T” teftiş raporu anlamına gelmektedir. Belge türünüzü incelerken bu ayrıma dikkat etmeye özen gösteriniz. Hizmet döküm bilgilerinizde farklı bir ad soyad bilginizin yer alıyor olaması halinde bu sorunu ortadan kaldırmak adına gerekenler yapılması için Sosyal İl / Sigorta Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Tarım sigortası hizmetleri ile askerlik borçlanmasına ait hizmetleriniz mevcut ise bu hizmetleri görüntülemek isterseniz bu hizmetler yalnızca sisteme aktarıldıkça görünmektedir. Kurum uygulamaları gereği yapılacak olan işlemler haricinde sayfanın herhangi bir resmiyeti bulunmamaktadır. Yani bu belge yalnızca siz değerli çalışanları yapılan hizmetlerden haberdar etmek ve sizlere bilgi vermek amacıyla oluşturulmuş bir belgedir.

SSK Hizmet Dökümü

Her çalışan vatandaş gibi sizlerde bazen hangi kurumda ne kadar hizmet verdiğinize dair şüpheye düşüp bu sorgulamayı yaparak emin olmak isteyebilirsiniz. SSK hizmet dökümü işleminizi yapabilmek için devlet dairelerinde uzun ve yorucu sıralar beklemenize gerek yok. İnternet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülemiş olduğunuz bu hizmet dökümünde yer alan bilgilerini tarihlere göre inceleyebilirsiniz. Ayrıca hesaplama motorları sayesinden SSK çatısı altında emekli olmak için gerekli bilgilendirmeleri yapan hesaplamaları da kolaylıkla kullanabilirsiniz.

SSK Prim Sorgulama

SSK prim sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız sitemizde bulunan sizlerin bu gibi işlemlerinizi kolayca yapabilmeniz için yazılmış olan yazılarımıza göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Peki SSK prim sorgulama işlemi yapmadan önce bu işlem nedir ne işe yarar diye soracak olursanız sizlere bunu da açıklayalım. SSK prim sorgulama SSK hizmet dökümü bilgileriniz içerisinde yer alan ve size ait toplam gün sayısını kapsayan bir sistemdir. Bu sorgulamayı yaptığınız takdirde emekli olabilmeniz için doldurmanız gereken gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar süre hizmet verdiğinizi ve toplam gün sayınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

SSK İşe Giriş Sorgulama

SSK işe giriş sorgulama sistemi sayesinde siz değerli çalışan vatandaşlarımızın SSK çatısı altında ne kadar süredir hizmet vermekte olduğunuzu ve işe girmiş olduğunuz tarihi öğrenmeniz için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bu uygulamayı neden kullanmalıyım ya da bir başka deyişle SSK işe giriş tarihimi öğrenmem ne işime yarayacak diye merak ediyor olabilirsiniz. İşe giriş tarihi sorgulama işleminizi emeklilik tarihiniz ve maaşınızı hesaplama gibi işlemleri gerçekleştirmeniz için bilmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise değişen yasalarla beraber, farklı kurallara tabi tutulduğundan dolayı işe girdiğiniz tarihte hangi kurallara göre emekli olabileceğiniz gibi farklılık göstermektedir.

SSK Randevu Alma

SSK randevu alma sistemi sayesinde artık özellikle yaşlı olan vatandaşlar hastanelerde uzun ve yorucu kuyruklar beklemek sorunda değiller. Özellikle merkez dışından gelen hastalar için büyük bir kolaylık sağlayan randevu alma sistemi sayesinde hiçbir hasta mağdur olmamaktadır. Ayrıca randevu alma uygulaması sayesinde muayene olmak istediğiniz saati ve doktoru da seçme gibi önemli bir şansınız da mevcut. Randevu alma işleminizi ister internet üzerinden ister telefon ile gerçekleştirebilirsiniz. Alo 182′yi arayarak telefonla randevu alabileceğiniz gibi internet üzerinden www.mhrs.gov.tr adresinden de randevu alabilirsiniz.

SSK Emeklilik Hesaplama

Her çalışan vatandaş gibi sizlerde emekliliğinize ne kadar süre kaldığı merak ediyor ve bunu öğrenmek istiyor olabilirsiniz. SSK emeklilik hesaplama işlemi sayesinde emekliliğinize kalan süreyi internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu bilgilerin dışında emekli olabileceğiniz tarihi net olarak öğrenebildiğiniz gibi emekliliğiniz için gereken prim gün sayınızı da net olarak öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz için yapmanız gereken sitemizde sizler için hazırlanmış olan yönlendirmeleri doğru bir şekilde uygulamanızdır.

SSK Ne Zaman Emekli Olurum ?

SSK çatısı altında emekli olma hayali kuran ve bunu bekleyen siz değerli vatandaşlarımız için oluşturulan bu sistem sayesinde emekli olma tarihinizi sorgulama için oluşturulmuş olan bir uygulamadır. Emekli olmayı bekleyen birçok vatandaşımız ne zaman emekli olacaklarını merak etmektedir ve bunun bekleyen her vatandaşın devlet dairelerine gittiğini düşünürsek yaklaşık 5 milyon vatandaşın işlemlerini gerçekleştirmesi maalesef çok uzun bir zaman alacaktır. Ancak bu başlığa tıklayarak ve sizin için hazırlanmış yönlendirmeleri uygulayarak bu sorgulamayı çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Prim Ödeme

SSK prim ödeme konusu çalışan vatandaşlarımın yanısıra işveren olarak hizmet vermekte olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir husustur. Neden diye soracak olursanız prim ödeme işlemi çalışan vatandaşların primlerinin yani gün sayılarının ödenmesi ile alakalı bir konudur. Bu konu altında işlem yapmak isteyen işveren vatandaşlarımız ve kurumlar için başlığa tıklamanız sonucu açılacak olan sayfada verilen yönlendirmeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

YORUMLAR 1
  • yusuf odabaş 66208134886 8 yıl önce Şikayet Et
    pirim yatıyormu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!