Manisa'da hamile kadının öldürülmesi

Manisa'da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı darbederek öldürüldüğü iddia edilen Semih Çapar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

Manisa'da hamile kadının öldürülmesi
Manisa'da hamile kadının öldürülmesi
GİRİŞ 02.03.2015 18:03 GÜNCELLEME 02.03.2015 18:03

Manisa'da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı darbederek öldürüldüğü iddia edilen Semih Çapar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Semih Çapar ile öldürülen Burcu Çapar'ın annesi Fatma Akyol ve babası Süleyman Akyol ile tarafların avukatları katıldı.

Tanık ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Olay

Manisa'nın Kalemli Mahallesi'nde 11 Mayıs 2014'te eşi ve 4 yaşındaki kızıyla katıldıkları düğünden evlerine dönerken 8 aylık hamile Burcu Çapar, araçtan atıldıktan sonra karın ve baş kesiminden darp edilerek ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Semih Çapar hakkında, TCK'daki "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "yakın akrabayı öldürme" ve "yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu açıklama yaptı

Öte yandan, duruşma öncesinde Manisa Adliyesi önünde bir araya gelen Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklamayı yapan Ayşenur Çömlekçi, platform olarak davayı yakından takip etiklerini ifade ederek, "Burcu kardeşimize sahip çıkıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Burcu kardeşimizin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması