Manavgat'ta "İş Kadınları Fuarı" düzenlendi

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Potansiyel İş Kadınları Fuarı" gerçekleştirildi.

Manavgat'ta "İş Kadınları Fuarı" düzenlendi
Manavgat'ta "İş Kadınları Fuarı" düzenlendi
GİRİŞ 02.03.2015 18:22 GÜNCELLEME 02.03.2015 18:22

Cumhuriyet Meydanı'ndaki fuarın açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MASİAD Başkanı Turgay Akar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarda el işi ve gıda kategorilerinde 80 stant açıldı, kadınlar, gıda ve el sanatları kategorilerinde hünerlerini sergiledi. Fuarda el sanatları kategorisinde yarışmaya katılan Yeliz Keleş isimli kadın, yaptığı eserlerle Özgecan Aslan cinayetine, kadın cinayetlerine ve kadına şiddet konusuna dikkat çekmeye çalıştı.

Fuar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren kadınlarından 6 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle birincilere bin lira, ikincilere 750 lira, üçüncülere de 500 lira ödül verilecek.

MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Akar, bu seneki fuarın ana temasının Manavgat'ta yetişen "defne ve defne ürünleri ile keçiboynuzu ve keçiboynuzu ürünleri" olduğunu söyledi.

Akar, Manavgat için Manavgat susamından sonra keçiboynuzu ve defnesini de dünya gündemine taşımada kararlı olduklarını kaydetti.

MASİAD olarak ilçede geçen yıl keçiboynuzu üretiminin yaygınlaşması için fidan dağıtımı yaptıklarını belirten Akar, "Otellerimizden bölgemizin yöresel ürünlerini tanıtmaları için stant açmalarını istiyoruz. Otellerimiz bünyesinde açılan defne, susam ve keçiboynuzu stantları Manavgat'ta yetişen ürünleri dünyaya tanıtacaktır. Turistler tatil sonrası keçiboynuzu, defne yağı, keçiboynuzu lokumu ve çeşitleriyle ülkelerine dönecektir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı