"İç Güvenlik Paketi"

Paket, Diyarbakır ve Şırnak'ta düzenlenen yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi

"İç Güvenlik Paketi"
"İç Güvenlik Paketi"
GİRİŞ 02.03.2015 18:46 GÜNCELLEME 02.03.2015 18:46

Diyarbakır ve Şırnak'ta düzenlenen yürüyüşlerin ardından yapılan basın açıklamasıyla İç Güvenlik Paketi protesto edildi.

Diyarbakır'da, Demokratik Toplum Kongresi binası önünde bir araya gelen ve kendilerini "Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi" olarak nitelendiren bir grup kadın, Kürtçe "Anneler savaş istemiyor, barış istiyor" sloganı eşliğinde Ekinciler Caddesi'ne kadar yürüdü.

Kadınların, yürüyüş güzergahına ilişkin güvenlik güçleriyle tartışması sırasında "Biz anneyiz bizi idare edin" demesi üzerine polis amiri, "Siz başımızın tacısınız" karşılığını verdi.

Grup adına konuşan Raife Özbey, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in görüşmeleri sonrasında yapılan açıklamaya değinerek, "Demokratik müzakere süreci için geliştirilen taslak, tarihi öneme sahiptir" dedi.

İç Güvenlik Paketi'ni kabul etmediklerini savunan Özbey, buna karşı her türlü demokratik haklarını kullanacaklarını söyledi.

"Birlikte evlatlarımıza sahip çıkalım"

Basın açıklamasının ardından annelerden Sakine Arat ise annelerin, çocuklarının acılarını görmek istemediklerini dile getirerek, "Analar evlatlarının ölmesini istemiyor. Türk analarına sesleniyorum; Kürt analarına yardımcı olun, birlikte evlatlarımıza sahip çıkalım. Evlatlarımızı kaybetmeyelim" ifadesini kullandı.

Şırnak

HDP İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca yöresel kıyafetli yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Nazmi Gök, İç Güvenlik Paketi'nin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak, yöresel kıyafete dokunulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Yıllarca kılık, kıyafet ve dil konusunda uğraş verdiklerini ifade eden Gök, "Bu uğurda yıllardır mücadele veriyoruz ve mücadelemiz devam edecektir. Asla bundan geri dönmeyeceğiz. Kimseye kıyafetimize dokunamaz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya