Reyhanlı'da otomobilin altında patlayıcı bulunması

Aracının altına patlayıcı konulan Suriyeli Hasan: "Türkiye'nin emniyet güçleri sayesinde fark edildi. Şükür ki bu olayı kazasız belasız atlattık. Türk halkına ve devletine sonsuz teşekkür ediyoruz"

Reyhanlı'da otomobilin altında patlayıcı bulunması
Reyhanlı'da otomobilin altında patlayıcı bulunması
GİRİŞ 02.03.2015 19:13 GÜNCELLEME 02.03.2015 19:13

Reyhanlı ilçesinde aracının altında 600-700 gram ağırlığında iki paket halindeki uzak kumanda sistemli patlayıcı bulunan Suriyeli Yusuf el Hasan, bombanın emniyet güçleri sayesinde fark edildiğini belirterek "Şükür ki bu olayı kazasız belasız atlattık. Türk halkına ve devletine sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Park halindeki aracının altına önceki gece konulan iki patlayıcı ekipler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirilen Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından olduğunu söyledi.

Türkiye'ye 3 ay önce geldiğini ifade eden Hasan, şöyle konuştu:

"Geçen gece uyandık ki bizim arabanın altına bomba yerleştirmişler. Ancak Türkiye'nin emniyet güçleri sayesinde fark edildi. Şükür ki bu olayı kazasız belasız atlattık. Türk halkına ve devletine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bize gösterdikleri ilgiden dolayı hepsinden Allah razı olsun."

Suriye'de ÖSO ile El Nusra arasında anlaşmazlıklar nedeniyle bir süredir sıkıntı yaşadığını, El Nusra'nın hedefinde olduğunu ifade eden Hasan "Ancak mücadele etmeye devam edeceğiz. En kısa zamanda ülkeme döneceğim, özgürlük için mücadele etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

8 çocuk babası Hasan, endişesinin olmadığını belirterek "Allah'ın izniyle ülkemdeki savaş bitecek" dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Reyhanlı ilçesinde, önceki gece Suriye uyruklu bir kişinin aracının altına yerleştirilen 600-700 gram ağırlığında iki paket halindeki uzak kumanda sistemi bulunan patlayıcının ekiplerin dikkati sonucu görülerek etkisiz hale getirildiğini belirtmişti.

Vali Topaca, bulunan maddenin aracı çok rahat havaya uçurabilecek, etraftaki binalara, insanlara zarar verebilecek boyutta bir patlayıcı olduğunu kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!