Kadına Şiddete dikkat çekmek için pedal çeviriyorlar

Anadolu Üniversitesinde eğitimlerine devam eden 4 kadın, kadına karşı şiddet ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek amacıyla Fethiye'den başladıkları bisiklet turunu İzmir'de tamamlayacak

Kadına Şiddete dikkat çekmek için pedal çeviriyorlar
Kadına Şiddete dikkat çekmek için pedal çeviriyorlar
GİRİŞ 02.03.2015 19:31 GÜNCELLEME 02.03.2015 19:31

Anadolu Üniversitesi öğrencisi 4 kadın, kadına karşı şiddeti ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek amacıyla bisiklet turuna başladı.

Fethiye'den yola çıkan üniversiteli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İzmir'e ulaşmayı planlıyor.

"4 kadın 4 bisiklet 400 kilometre" adını verdikleri tur kapsamında Milas'a gelen Aysun Buran, Emine Apaydın, Seval Peköz ve Ezgi Apaydın, bir alışveriş merkezinde belediye yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Aysun Buran, kadına karşı şiddete ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek için pedal çevireceklerini söyledi.

Kadına şiddete dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirten Buran, "Kadına yapılan şiddete daha fazla göz yumamazdık. Şiddete 'dur' demek için bir şeyler yapmak lazımdı ve biz de böyle bir eylem yapmak istedik. Bu eylemin sadece bizimle sınırlı kalmaması için ulaşabildiğimiz herkese ulaşmak ve devamını getirmek istiyoruz" dedi.

Eylemlerinin daha fazla ses getirmesi için özellikle 8 Mart dönemini seçtiklerine işaret eden Buysal, şöyle konuştu:

"Kadın, çevreden soyutlanamaz. Bu nedenle bundan sonraki eylemimiz Bafa Gölü için olacak. Oradaki kirlenmeye dikkat çekmek istiyoruz, umarım bu eylemde herkes bize destek olur. 400 kilometrelik protesto yolculuğumuz 8 Mart’ta İzmir'de son bulacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı