SGK hizmet dökümü ve SSK sigorta sorgulama

SGK hizmet dökümü ile sigorta sorgulama işlemi hakkında gerekli bilgiler haberimizde. SGK hizmet dökümü ve SSK sigorta sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümü ve SSK sigorta sorgulama
SGK hizmet dökümü ve SSK sigorta sorgulama
GİRİŞ 04.03.2015 09:06 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:06

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ulaşabileceğimiz bir belgedir. SSK sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerinizi burada ki bilgiler ile kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri de bir tık ötede. SSK hizmet dökümü sorgulama sayesinde birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ulaşabileceğimiz bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden de ulaşabilmekteyiz. SGK hizmet dökümü ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasından sigorta bilgileri, emeklilik bilgileri, iş sağlığı, iş güvenliği gibi bilgilere ulaşabilmekteyiz. SGK hizmet dökümü belgesi ile de bağlı olduğumuz kurumlara ne kadar prim yatırıldığı, işe giriş tarihi ve çıkış tarihi, sigortalı çalıştığınız gün sayısı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilmektesiniz. SGK hizmet dökümüne internet üzerinden 2 şekilde ulaşabilmekteyiz. E-Devlet şifresi ile E-Devletin internet uygulamasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesine bir de şifresiz olarak da E-SGM uygulamasından ulaşabiliriz. 

E-Devlet şifresi ile SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için öncelik olarak E-Devlet internet sayfasına giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra internet sayfasından Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfayı kolaylıkla bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden s harfini bulup tıklamalıyız. S harfinden çıkan kurum ve müdürlüklerin arasından Sosyal Güvenlik Kurumunu seçmeliyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu seçenekleri altından SGK hizmet dökümü belgesini seçtiğimiz zaman sistem bize kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir. Bu kimlik doğrulama sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi çok basittir. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınızla bizzat kendiniz istediğiniz bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz.

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu E-SGM uygulamasına giriş yapmalısınız. E-SGM uygulamasına giriş yaptığınızda sistem sizden 2 uyruk seçmenizi isteyecek. Eğer T.C. vatandaşıysanız T.C. uyruğunu seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sistem sizden bazı kimlik bilgilerinizi isteyecektir. Bu kimlik bilgileri; T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum yılı, cilt numarasıdır. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da kutucuğa girdikten sonra E-SGM uygulamasına giriş yapmış bulunuyoruz. SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için de üst tarafta bulunan hizmet sekmesi altından ulaşılabilir.

SSK Prim Ödeme

SSK prim ödeme konusu çalışan vatandaşlarımın yanısıra işveren olarak hizmet vermekte olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir husustur. Neden diye soracak olursanız prim ödeme işlemi çalışan vatandaşların primlerinin yani gün sayılarının ödenmesi ile alakalı bir konudur. Bu konu altında işlem yapmak isteyen işveren vatandaşlarımız ve kurumlar için başlığa tıklamanız sonucu açılacak olan sayfada verilen yönlendirmeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

SGK’ nın Görevleri Nelerdir ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır.

SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
•    SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır. 
•    SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.
•    SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.
•    SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.
•    SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.
•    SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.
•    SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat