AGÜ, uluslararasılaşma stratejisini belirledi

Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ), uluslararasılaşma stratejisini akademik ve idari tüm personel ile katılımcı demokrasiyle belirlediği bildirildi.

AGÜ, uluslararasılaşma stratejisini belirledi
AGÜ, uluslararasılaşma stratejisini belirledi
GİRİŞ 03.03.2015 10:00 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:00

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Sümer yerleşkesinde düzenlenen çalıştayda, uluslararasılaşma stratejisi, üniversitedeki yabancı uyruklu çalışanlar da tüm personelin katılımıyla ortaya çıktı.

Çalıştayda üniversitenin uluslararası hedeflerini anlatan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ olarak 3. nesil üniversitelerin öncüsü olma vizyonu doğrultusunda uluslararası iş birliklerini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Disiplinlerarası bir müfredata ve araştırma alanlarına sahip olduklarını belirten Sabuncuoğlu, "Çok sayıda uluslararası akademisyenimiz var. Ayrıca hem uluslararası akademisyen hem de uluslararası öğrenci sayısını artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Sabuncuoğlu, üniversite olarak dünya vatandaşı yetiştirmek istediklerini ve bu nedenle yüzde 100 İngilizce eğitim verdiklerini ifade ederek, farklı ülkelerden çok sayıda kuruluşla güçlü iş birliği ve ortaklıkları olduğunu, bunun yanı sıra bilgiyi değere dönüştürecek iş birliklerine de değer verdiklerini kaydetti.

Çalıştayda, uluslararası öğrenci sayılarının, personel ve öğrenci hareketliliğinin arttırılması ile milletlerarası eğitimin arttırılması, özel sektör ve kamuda yeni kaynakların geliştirilmesi konuları da ele alındı.

Yapılan grup çalışmalarında, öğrencilere uluslararası boyutu olan bir eğitim ve müfredat sağlama konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Çalıştayda, yabancı üniversitelerle ortak programlar geliştirerek kültürel değişim programları organize edilmesi kararlaştırıldı.

Uluslararası farkındalık oluşturmak için uluslararası araştırma iş birliklerinin öneminin ele alındığı çalıştayda, ortaklıklar ve iş birlikleri aracılığıyla güçlü bir öğrenci kabul programı kurulmasını ve uluslararası şirketlerle iş birlikleri ile ayrı ayrı odaklanılmış pazarlar oluşturulması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı