Balıkesir'den kısa kısa

Ege Üniversitesinden Kapıdağ'da bilimsel çalışma

Balıkesir'den kısa kısa
Balıkesir'den kısa kısa
GİRİŞ 03.03.2015 10:12 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:12

Ege Üniversitesi, Erdek ilçesinin Kapıdağ bölgesinde yetiştirilen kırmızı soğan, defne, kekik gibi ürünlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapacak.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapıdağ'daki tarım ürünlerinin bilimsel olarak değerlendirilmesi için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

Protokol kapsamında bölgede yetişen ürünlerin bilimsel analizlere tabi tutulacağı bilgisini veren Sarı, "Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi yetkilileriyle bu ay bir toplantı yapacağız. Daha sonra bu fakültemiz, başta zeytin olmak üzere Kapıdağ'da üretilen kırmızı soğan, defne, kekik ve diğer ürünlerin nasıl daha iyi ve bilimsel yetiştirilebileceği konusunda çalışmalar yapacak. Amacımız; bu ürünlerimizi marka durumuna dönüştürerek, Kapıdağ üreticisinin gelir düzeyini artırmaktır" ifadesini kullandı.

ADD Bandırma Şubesinden 88 öğrenciye burs

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi, bu öğretim yılında 88 üniversite ve yüksekokul öğrencisine burs verecek.

Şube Başkanı Melih Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarısı Bandırmalı olmak üzere 88 öğrenciye ayda yüzer lira ödeneceğini belirterek, "Öğrencilere her zaman destek olmayı kendimize görev bildik. Bu kapsamda yapılan başvuruları değerlendirip yarısı Bandırmalı olmak üzere 88 öğrencimize burs vermeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!