Haca 2015 gidiş dönüş tarihleri ne zaman

Hac kura çekimi 12 Mart günü yapılacak. Peki Haca gidiş ve dönüş tarihleri 2015 ne zaman? 2015 Yılı Hac fiyatları ne kadar?

Haca 2015 gidiş dönüş tarihleri ne zaman
Haca 2015 gidiş dönüş tarihleri ne zaman
GİRİŞ 04.03.2015 09:07 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:07

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden bildirildiğine göre 2015 yılında yeni hac müracaatı alınmayacak. 2007 yılında kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılı kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkı verilecek. Hacı adaylarının kayıt ili değişiklikleri ile konaklama türü tercihi ve adres güncellemelerine fırsat tanımak için 16-20 Şubat 2015 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 Yılı Hac Fiyatları şöyle: 

1- 2015 yılı hac ücretleri $ (USD) olarak (135 USD kurban ücreti de dahil edilmek suretiyle) aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde tahsil edilecektir.

2. Hacı adayları, yukarıda hac konaklama türlerine göre belirtilen hac ücretinin tamamını peşin yatırabilecekleri gibi, üç taksit şeklinde de yatırabilecek, birinci taksitini kesin kayıt sırasında, ikinci taksitini 28 Nisan 2015 tarihine kadar, üçüncü taksitini ise en geç 29 Mayıs 2015 tarihine kadar ödeyebileceklerdir.
 
3. Hac ücretlerinin süresi içerisinde yatırılıp yatırılmadığı Ġl Müftülüklerince takip edilecek, süresi içerisinde ücretini yatırmayanların kayıtlarının iptal edileceği hususu hacı adaylarına duyurulacaktır.
 
4. Uçak programı veya slot yetersizliği nedeniyle, ilan edilen seyahat sürelerinin uzaması halinde hacı adaylarından ilave bir ücret alınmayacağı gibi sürenin kısa olması halinde de herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.
 
5. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında herhangi bir ad altında ücret talep edilmeyecektir.
 
Ç- HAC KONAKLAMA TÜRLERİ

Hacca gidecek vatandaşlarımıza farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine'deki bina ve otellerin fiziki yapıları ve Harem'e olan mesafeleri dikkate alınarak, hac konaklama türleri aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.
 
1- Normal Hac Konaklama Türü:
 
Bu türde genel olarak; 
 
 Mekke-Medine'de oda içinde veya gerekli mahremiyet tedbirleri alınmak kaydı ile odaya ait banyo-tuvalet, buzdolabı ve karyolası bulunan ikamet durumu genelde oda sistemine uygun olan, asansör sayısı yeterli, lobisi geniş ve ferah, müstakil yemekhane/irşat salonu bulunan, ortak kullanım mekânları hacı sayısına göre yeterli, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı ve en çok 5 kiĢinin birlikte kalacağı odalara sahip binalarda konaklama yaptırılacaktır. 
 
 Mekke'de Hareme en fazla 7 km, Medine'de ise Merkeziyede veya Hareme en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda hizmet verilecektir.
 
 Mekke ve Medine'de binalarda her bir odada asgari 4 m² ye 1 kiĢi düşecek şekilde konaklama yaptırılacaktır.
 
 Takribi kalış süresi uçak programına uygun olarak 25 - 40 gün arasında belirlenecektir.
 
 Başkanlığımız ile acentalarca Medine'de kalma süresi 4 ila 8 gün arasında planlanacaktır.
 
2- Müstakil Hac Konaklama Türü:
 
Bu türde genel olarak;
 
Mekke'de Hareme en fazla 6 km, Medine'de ise Merkeziyede veya Hareme en fazla 700 metre mesafede yer alan, standart otel hizmeti verilmeyen binalarda hizmet verilecektir.
 
 İçinde tuvalet, banyo ve buzdolabı bulunan, 2 veya 3 kiĢilik odalarda konaklama yaptırılacaktır. 
 
 Müstakil konaklama türü için belirlenen fiziki özellikleri taşımayan binaların, bu türler için kullanılmasına izin verilmeyecektir. 
 
 Takribi kalış süresi uçak programına uygun olarak 15 - 30 gün arasında belirlenecektir.
 
 Medine'de kalma süresi en az 4, en çok 6 gün olarak belirlenecektir. 
 
3- Otel Konaklama Türü:
 
 Bu türde genel olarak;
 
 Mekke ve Medine standartlarına göre lüks oteller ile yıldızlı statüde olup, günlük oda temizliği, çarşaf ve havluların değişimi vb. otel hizmeti veren otellerde 2 veya talep olması halinde 3 kiĢilik odalarda konaklama yaptırılacaktır. 
 
 Kiralanan otellerde sunulacak hizmet kalitesi ve otellerin hareme olan takribi uzaklıklarına göre 2 ayrı kategoride organizasyon düzenlenebilecektir.
 
 Otel 2 konaklama türünde 2 öğün açık büfe, Otel 1 konaklama türünde ise 3 öğün açık büfe yemek hizmeti verilecektir.
 
1- Otel 1 Konaklama Türünde; 
 
 Mekke'de Hareme en fazla 700 metre Mesafede, Medine'de ise Merkeziyede bulunan yıldızlı lüks otellerde hizmet verilecektir. 
 
 Takribi kalış süresi uçak programına uygun olarak 10 - 18 gün arasında belirlenecektir. 
 
2- Otel 2 Konaklama Türünde; 
 

 Mekke'de Hareme en fazla 1000 metre mesafede, Medine'de ise Merkeziyede yer alan, yıldızlı statüde hizmet veren otellerde hizmet verilecektir.
 
 Takribi kalış süresi uçak programına uygun olarak 14 - 25 gün arasında belirlenecektir. 
 
 Otel konaklama türleri için yapılacak ilanlarda ve hazırlanacak broşürlerde otelin ismi, mesafesi, ücreti ve kaç öğün yemek verileceği hususları belirtilecektir.
 
D- 2015 YILINDA HAC YOLCULARINA VERİLECEK HİZMET VE MALZEMELER:
 
Kesin kayıt yaptıran 7 yaş ve üzerindeki her bir hac yolcusuna evsafı ve kalitesi Hac ve Umre Komisyonunca belirlenen malzemeler Başkanlığımız organizasyonuna katılacak olanlara Başkanlığımızca, acentaların organizasyonuna katılacak olanlara ise Hac ve Umre Komisyonunca tespit edilen evsaf ve kaliteden düşük olmamak şartıyla TÜRSAB'ca verilecektir. 
 
Buna göre;
 
1- Bayanlar için 4 m. (tunik ve pantolon), erkekler için 3.20 m. (ceket ve pantolon) elbiselik kumaş,
 
2- Bir adet orta boy tekerlekli seyahat ve bir adet el çantası,
 
3- iki adet Türk Bayraklı arma, 5 adet hijyenik koruyucu maske, cemarat taş kesesi, terlik kılıfı, (ipli sırt çantası), hac not defteri ve hacla ilgili CD,
 
4- Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hac Kimlik Kartı” ve “Kimlik Askısı”,
 
5- Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından; “Kur'an-Kerim, Haccı Anlamak, Kutsal İklimde Dua, Tavaf ve Say Duaları (spiralli), Hicaz Albümü ve Hz. Peygamberin İzinde isimli kitaplar ile Başkanlık tarafından hazırlatılan “Sağlık El Broşürü”,
 
6- “4. ve 5. maddelerde sayılanlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, diğer malzemeler ise kesin kayıt yaptıran hacı adayı sayısına göre Başkanlık ve Acentalar tarafından ayrı ayrı temin edilerek hacı adaylarına dağıtılacaktır.
 
Ayrıca;
 
a) Kayıt yaptırdıkları il'den uçuş yapacakları havalimanına gidiş ve dönüşleri için otobüs kiralanacak veya otobüs bilet ücretleri ödenecek, otel konaklama türüne katılanlar ile müstakil konaklama türüne katılanların uçak iç hat bağlantıları yapılacak veya bilet ibraz etmeleri halinde ücretleri karşılanacaktır.
 
b) Suudi Arabistan'a gidiş ve dönüş uçak biletleri alınacaktır.
 
c) Mekke ve Medine'de ikamet ettirilecekleri otel veya binalar kiralanacaktır.
 
ç) Suudi Arabistan'ca verilecek hizmet bedelleri ödenecektir.
 
d) Cidde-Mekke-Medine ve Meşair intikalleri için otobüs kiralanacaktır.
 
e) Mekke'de Hareme 1000 metre mesafeden daha uzak yerlerde kiralanan bina ve oteller için servis konulacaktır.
 
f) Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri için otobüs kiralanacaktır.
 
g) Hac dönüşlerinde; hacılar ve görevlilerin Mekke ve Medine'den havalimanlarına gidişleri sırasında ihtiyaç olması halinde eşya nakli için kamyon kiralanacaktır.
 
ğ) Otel konaklama türlerine açık büfe yemek verilecek, diğer hac konaklama türlerinin tamamında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecek, Kurulca belirlenecek yemek mönüsüne uygun olarak çay ve su ikramında gün boyu kısıntı yapılmayacaktır. 
 
h) Arafat ve Mina için sayısı ve içeriği bilahare belirlenecek mönüye uygun kumanya veya yemek verilecektir.
 
ı) Yukarıda sayılan hizmetlerin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentalarınca da düzenlenecek organizasyonlardaki hac konaklama türlerinin tamamında aynı şekilde uygulanacaktır.
 
E- KESİN KAYITLARINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONUNA  YAPTIRACAKLARDAN İSTENİLECEK BELGELERLE İLGİLİ HUSUSLAR:
 
1. Kesin kayıtlar esnasında,
 
a) Kesin kaydını yaptıracak hacı adaylarınca doldurulacak olan Ek-1 form dilekçe, 
 
b) Hac ücretinin tamamını veya ilk taksitini yatırdığına dair banka dekontu, 
 
c) 2015 Yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi, 
 
ç) En az 01 Nisan 2016 tarihine kadar geçerlilik süresi olan çipli pasaport, İl Müftülüklerine teslim edilecektir.
 
a) Pasaporttaki fotoğraf ve diğer kimlik bilgilerinin sahibine ait olduğu,
 
b) En az 01 Nisan 2016 tarihine kadar geçerlilik süresi bulunduğu, 
 
c) Vize için, en az iki boĢ vize sayfası olduğu,
 
ç) Pasaportu veren makamca mühürlenerek imzalandığı,
 
d) Pasaportun fotoğraflı sayfasının presli ve soğuk damgalı olduğu,
 
e) Pasaport sayfalarının tam olduğu ve üzerinde silinti, kazıntı, değiştirme vb. işaretler bulunmadığı,
 
Kontrol ederek teslim alacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'