Tunceli’de, Özgecan Aslan anısına kütüphane oluşturuldu

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde kütüphane oluşturdu.

Tunceli’de, Özgecan Aslan anısına kütüphane oluşturuldu
Tunceli’de, Özgecan Aslan anısına kütüphane oluşturuldu
GİRİŞ 03.03.2015 12:03 GÜNCELLEME 03.03.2015 12:03

Akpazar Ortaokulu’nda bir sınıfı kütüphane haline getiren üniversite öğrencileri, buraya Özgecan Aslan’ın ismini verdi.

Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, burada yaptığı konuşmada, "Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine böyle anlamlı işler ortaya koydukları için teşekkür ediyorum. Bu kütüphanenin yapılmasında emeği bulunan, kekleri börekleri yapıp satan bütün üniversite öğrencilerine ve aracı olan öğretmen arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tarz projelerle karşımıza çıkarlar. İnşallah gençlerimiz de bu abi ve ablaları örnek alırlar" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü üyesi Emir Özcan da kulüp üyesi öğrenciler tarafından açılan kafeteryadan elde edilen gelirle ülke genelinde benzer etkinlikler yaptıklarını anlattı.

Üniversitede “Bi Soluk” adlı kafeterya işlettiklerini ifade eden Özcan, "Buraya öğrencilerimiz börek, kek, çörek şeklindeki ürünleri getiriyor. Bunları yine üniversitenin sosyal sorumluluk kulübünün gönüllü öğrencileri satıyor. Elde edilen gelirlerin tamamıyla da Anadolu’daki ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor. Burada bir kütüphane oluşturmaya daha önceden karar vermiştik. Daha sonra Özgecan'ın üzücü haberini aldık ve onunun ismini burada yaşatmak istedik. Özgecan Aslan'ın aslen Tuncelili olduğunu bilmiyorduk tesadüf oldu. Bu kütüphanemiz Türkiye genelinde yaptığımız 58. projemiz oldu" diye konuştu.

Kütüphanenin açılışına Akpazar Belediye Başkanı Hüseyin Çetinkaya, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri ile okul yetkilileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti