SSK, SGK Borç Sorgulama, GSS, BAĞKUR Sorgulama

SGK borç sorgulama işlemleri ile GSS ve BAĞKUR borçlarınızı hemen öğrenin. Tüm işlemler SGK borç sorgulama haber7.com'da

SSK, SGK Borç Sorgulama, GSS, BAĞKUR Sorgulama
SSK, SGK Borç Sorgulama, GSS, BAĞKUR Sorgulama
GİRİŞ 06.03.2015 10:00 GÜNCELLEME 06.03.2015 10:00

Sosyal Sigortalar Kurumu geçmişte kendi başına hizmet vermekte olan bir kurum iken 2008 yılı ile beraber SGK kapsamı altına alınmıştır. Bu şekilde artık Türkiye’de yalnızca bir sigorta kurumu ve bu sigorta kurumunun altında diğer kurumlarda incelenmiştir. Yani Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK 4A, 4B ve 4C birimleri olarak bu kurumun çatısı altında hizmet vermeye başlamışlardır.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

Online tahsilat ile borçsorgulama işleminin aşamaları;

Online tahsilat sistemi üzerinden şifre kullanmadan, SGK borçs orgulamanızı yapabilmeniz için, uygulamanız gereken aşamaları aşağıda anlatıldığı şekilde sıraladık;

Sizin için vermişolduğumuz internet adresine girişyapınız.

Karşınıza gelen sayfada web tahsilat adi altında bir tablo bulunmaktadır.

Bu tabloda borçsorgulama şeklinde düzenlenmiş bir başlık bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise;

1.      sorgu türü,

2.     sorgu tipi,

3.     sicil no,

4.     güvenlik kodu  şeklinde sınıflandırılmış bölümler bulunmaktadır.

Bu bölümlerden sorgu türü yazan bölüme, kendi bağlı olduğunuz kurumu seçiniz. Örnek olarak kendi kurumunuz SSK (4A) ise, burada bulunan 4A İşveren Ödemeleri seçeneğine tıklayınız.

Ardından sorgu tipi yazan bölüme yine bağlı olduğunuz kuruma göre giriş yapınız. Yani bu bölümde SSK (4A) veya BAĞ-KUR (4B) kurumları için ayrı ayrı düzenlenmiş uygulamalardan size uygun olanı seçiniz.

Devamında sicil no yazan bölümü doldurunuz.

Sonra güvenlik kodu bölümünüdoldurunuz.

Son olarak borç sorgula yazan seçeneği tıklayınız.

SSK SGK Ne Zaman Emekli Olurum ?

SSK çatısı altında emekli olma hayali kuran ve bunu bekleyen siz değerli vatandaşlarımız için oluşturulan bu sistem sayesinde emekli olma tarihinizi sorgulama için oluşturulmuş olan bir uygulamadır. Emekli olmayı bekleyen birçok vatandaşımız ne zaman emekli olacaklarını merak etmektedir ve bunun bekleyen her vatandaşın devlet dairelerine gittiğini düşünürsek yaklaşık 5 milyon vatandaşın işlemlerini gerçekleştirmesi maalesef çok uzun bir zaman alacaktır. Ancak bu başlığa tıklayarak ve sizin için hazırlanmış yönlendirmeleri uygulayarak bu sorgulamayı çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SSK SGK Prim Ödeme

SSK prim ödeme konusu çalışan vatandaşlarımın yanısıra işveren olarak hizmet vermekte olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir husustur. Neden diye soracak olursanız prim ödeme işlemi çalışan vatandaşların primlerinin yani gün sayılarının ödenmesi ile alakalı bir konudur. Bu konu altında işlem yapmak isteyen işveren vatandaşlarımız ve kurumlar için başlığa tıklamanız sonucu açılacak olan sayfada verilen yönlendirmeleri uygulamanız yeterli olacaktır.

GSS, yani en basit tanımıyla sigortası olmayanlara devletin yaptığı sağlık sigortası. 2012 yılında alınan kararla zorunlu hale getirilen GSS'ye gelir durumuna göre ödeme yapılıyor. Bunun için de bağlı olunan Kaymakamlık'tan 'Gelir Testi' yaptırmak gerekiyor.

MEĞER YILLARDIR BORÇLUYMUŞUZ

Torba Yasa ile gelen borç yapılandırma bir gerçeği de ortaya çıkardı. SGK verilerine göre milyonlarca kişi borçlu ama kimsenin bundan haberi yok. Herhangi bir bilgilendirme sistemi bulunmayan SGK, kimilerine 3 bin TL kimilerine 5 bin TL borç çıkardı. Hatta sigortalı çalıştığı dönemlerden borçlu çıkanlar bile var.

Yaşanan bunca mağduriyeti ve SGK'nın bu hatasını düzeltmek de yine vatandaşa düşüyor. Bağlı bulunulan SGK'ya giderek borç görünen döneme ait itirazların bulunduğu belgeleri sunmak yeterli oluyor. Örn; 25 yaş altı erkek borçlu göründüğü dönemde öğrenci ise bu borcu sildirebiliyor.(Kadınlarda ise yaş sınırı yok)

2-3 GÜNLÜK BİLE BORCUNUZ ÇIKABİLİR

İş değişimi sırasında 1 hafta 10 gün işsiz ve sigortasız kalınabiliyor. SGK, kimilerinde bu günleri bile hesaba katmış. Hatta erkeklerde mezuniyet tarihi ile işe giriş tarihi arasındaki dönem de önemli. Yani 2-3 günlük borcunuz bile çıkabilir. Borçlu olup olmadığınızı https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ internet adresi üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Kişisel bilgilerinizle giriş yaptığınız sayfada borcun tüm detayları hangi aya ve yıla ait olduğu, tutarı gibi bilgiler yer alıyor.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

Borcunuzun göründüğü tarihlerde çalışıyorsanız bunu kanıtlamanız gerekiyor. Bağlı olduğunuz SGK'dan sildirme işlemini yapabiliyorsunuz.Ancak eğer borçluysanız şu an sigortalı çalışsanız dahi Kaymakamlık'tan gelir testi yaptırmak zorundasınız. Çünkü borcun tutarı yapılan gelir testine göre belirleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi