Rızza Sarraf’ın açtığı dava reddedildi

Rıza Sarraf’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu aleyhine açtığı 70 bin liralık tazminat davası reddedildi.

Rızza Sarraf’ın açtığı dava reddedildi
Rızza Sarraf’ın açtığı dava reddedildi
GİRİŞ 03.03.2015 12:46 GÜNCELLEME 03.03.2015 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

17 Aralık soruşturmasında bir süre tutuklu kalan iş adamı Rıza Sarraf’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu aleyhine açtığı 70 bin liralık tazminat davası reddedildi.

17 Aralık soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kalan iş adamı Rıza Sarraf, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kendi aleyhine 14 soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Sarraf her soru önergesi için 5’er bin lira olmak üzere Tanrıkulu hakkında toplamda 70 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmesine başlanan davada Sezgin Tanrıkulu hazır bulunurken, şikayetçi Sarraf’ı ise avukatı temsil etti. Duruşmada söz alan Sarraf’ın avukatı Nihan Kaynar tazminat taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Söz alan Tanrıkulu’nun avukatları ise soru önergelerinin TBMM’nin denetleme yetkisine karşı açıldığını belirterek, davanın reddedilmesi gerektiğini belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme davanın reddine karar verdi. Mahkeme ret gerekçesinde tazminat isteminin yasal koşullarının oluşmadığını belirtti.

“SORU ÖNERGELERİNDE HAKARET YOKTU”

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Tanrıkulu, “Soru önergelerinde herhangi bir hakaret yoktu” dedi.

Şahsına verdiği 14 ayrı soru önergesinden dolayı toplam 70 bin lira manevi tazminat davası açıldığını hatırlatan Sezgin Tanrıkulu, “Mahkeme davanın reddine karar verdi. Ben Anayasa’nın 98. maddesi uyarınca soru önergeleriyle halk adına denetleme görevini yapmıştım. Rıza Sarraf’ın, basına ve dava dosyasına yansıyan ilişkilerin doğru olup olmadığını sormuştum soru önergeleriyle. Kendisinin şahsına yönelik bir hakaret yoktu” dedi. Tanrıkulu davanın reddedilmesine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Davanın reddedilmesiyle kendisine bir katkımız olamadı. Herhalde ihtiyacı olduğu için bu davayı açmıştı. Cari açığa bir katkı yapar diye ama dava ret oldu.”

YORUMLAR 2
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu İranlıdan başka rüşvet(!) verecek kimse yok mu? Bu adam İranlı olmasaydı bunlar başına gelir miydi? Paralelcilerin İran düşmanlığı sınır tanımıyor.
    Cevapla
  • efkan 9 yıl önce Şikayet Et
    hakim paralelci. yoksa millet sevdalısı rıza abime ayıp etmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün