Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar:

"Konfederasyon olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben devletim adına kardeşlerimizden özür diliyorum' dediği gün olan 14 Mart'ı 'Romanlar Günü' olarak kabul ediyoruz"

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar:
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar:
GİRİŞ 03.03.2015 12:58 GÜNCELLEME 03.03.2015 12:58

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman açılımının başladığı 14 Mart tarihini, "Romanlar Günü" olarak kutlayacaklarını bildirdi.

Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 14 Mart 2010'da İstanbul'da düzenlenen "Roman Buluşması"na katıldığını hatırlattı.

Her yıl 8 Nisan'ın Dünya Romanlar Günü olarak kutlandığını anımsatan Çokyaşar, şunları söyledi:

"Türkiye'deki Romanlar olarak, Romanlar Konfederasyonu olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben devletim adına kardeşlerimizden özür diliyorum' dediği gün olan 14 Mart'ı Türkiye'de gerçek Romanlar Günü olarak kabul ediyoruz ve bu tarihi her yıl Romanlar Günü olarak kutlayacağız."

Çokyaşar, Romanlar Günü'nün ilkini 14 Mart'ta Çanakkale'de kutlayacaklarını kaydederek, "Buradan dünyaya bir ses vereceğiz. Avrupa'daki Roman hareketi, Türkiye'nin Roman politikasına göre belirlenecek" dedi.

Romanlar Günü'nün ilk kez Çanakkale'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Çokyaşar, şöyle devam etti:

"Lazı, Kürdü, Çerkesi, Romanı göğüs göğüse, omuz omuza Çanakkale'de aynı topraklar üzerinde aynı gaye için şehit oldular. Çanakkale, dünyaya en büyük mesajdır. Bu anlamı ortaya koyduğumuzda, 14 Mart Romanlar Günü'nün ilk kez Çanakkale'de kutlanarak, birliğimize ve dirliğimize vurgu yapılması, vatan toprağının birlikte şehit olunarak korunması, dünyaya önemli bir mesajıdır."

Etkinliğe, Türkiye'nin 81 vilayetinden Roman vatandaşların katılacağını dile getiren Çokyaşar, etkinlikler kapsamında basın toplantısı gerçekleştireceklerini, şehirde kortej yürüyüşü eşliğinde, Roman kızlarının gül dağıtacağını, Roman politikası ve kültürü konusunda konuşmaların yapılacağını, Roman müziği eşliğinde konserlerin verileceğini kaydetti.

Çokyaşar, 14 Mart'ta Çanakkale'de gerçekleştirecekleri Romanlar Günü'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da davet ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?