Çanakkale'den kısa kısa

"Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları" başladı

Çanakkale'den kısa kısa
Çanakkale'den kısa kısa
GİRİŞ 03.03.2015 13:01 GÜNCELLEME 03.03.2015 13:01

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nce yeni görevlendirilen ve halen okul müdürlüğü görevini sürdüren yöneticilerin görevlerinde başarılı olmaları, vizyoner bakış geliştirebilmeleri, değişim ve gelişmeleri takip edebilmeleri, kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri amacıyla planlanan "Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları" başladı.

Merkez, Eceabat, Gökçeada, Ayvacık, Bayramiç, Biga ve Çan'da görev yapan okul müdürlerine yönelik olarak başlayan kurslar, Ezine, Bozcaada, Gelibolu, Lapseki ve Yenice'de 9 Mart'ta yapılacak.

İl genelinde tüm okul müdürlerinin katılacağı ve 3 aşamalı olarak 3 hafta, 90 saat süren eğitimler, 20 Nisan'daki sınavla tamamlanacak.

100. yılda yüzde 100 lider öğretmen projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetici kadrosu ve öğretmenlerine verilecek eğitimler aracılığıyla eğitimde farklı, yenilikçi yaklaşım ve gelişim anlayışına katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü "100. yılda 100 lider öğretmen projesi" kapsamında planlanan hizmet içi eğitimlerinin ilk iki haftası tamamlandı.

Merkezde görev yapan 35 okul müdürünün katıldığı "Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı" Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu, Ali Ağaoğlu Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve Hasan Ali Yücel Lisesi'nde görev yapan 75 öğretmenin katıldığı "Öğrenen Lider Öğretmen Eğitimi" ise Zübeyde Hanım Anaokulu ve Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

"100. Yılda yüzde 100 Lider Öğretmen Projesi"nin 2. hafta eğitimleri ise Çanakkale Anadolu Lisesi'nden 39 öğretmenin katılımıyla Çanakkale Anadolu Lisesi'nde, Mustafa Kemal İlkokulu'ndan 31 öğretmenin katılımıyla Mustafa Kemal İlkokulu, Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu'ndan 33 öğretmenin katılımıyla Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, süreç eğitimi, zaman yönetimi, MEB toplam kalite yönetim modeli, uzaktan eğitim, eğitim yöneticiliğinde uzun bir yol ve öğrenen lider öğretmen eğitimi konularında alanında uzman kişilerce verilecek eğitimlerden 214 okul müdürü, 310 müdür yardımcısı ve 5 bin 43 öğretmenin yararlanması planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor