Barajlar tamamen doldu mu?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Barajlar tamamen doldu mu?
Barajlar tamamen doldu mu?
GİRİŞ 03.03.2015 13:23 GÜNCELLEME 03.03.2015 13:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya’yı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, İstanbul ve Ankara’daki barajların doluluk oranı ile ilgili son durumun sorulması üzerine, “İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bazılarında ise dolu savaktan taşmaya başladı. Diğer bölgelerde ise yağışlar devam ediyor. Barajlardaki seviyeler iyi. Herhangi bir risk yok. Mesela İstanbul’da susuzluk olacak dendi eline her metreyi alan barajdaki su seviyesini ölçmeye gitti ama biz, dedik susuzluk çektirmeyeceğiz. Biliyorsunuz geçmişte 1994 öncesi Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden önce İstanbul’da haftada bir su veriliyordu. 15 günde bir verilen yerler bile vardı. O zaman 6,5 milyonlu İstanbul’da su yoktu ama şimdi 15 milyonlu İstanbul’a su veriyoruz" diye konuştu.

Bakanı Veysel Eroğlu, “Su konusunda kritik aşamada bir şehrimiz yok” diye de ekleyerek, "Herhangi bir risk yok. Biz sadece bu yılı değil 30-40 yıl sonrasında içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak bütün yatırımları yaptık. Riskli olan yerler söz konusu ise zaten kısa dönemde değil 10-15 yıl sıkıntı olabilecekse biz bunu 30-40 yıl sonrasına uzatmak içinde yatırımları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE GETİRİLERİ

Bakan Eroğlu çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine, “Çözüm süreci bir kardeşlik projesi, netice itibari ile bu bayrak altında eğer birlik, kardeşlik olursa Türkiye daha da yükselir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ülkemiz var. Dolayısıyla bu bayrak altında herkese yer var. Huzurla herkes bu bayrak altında yaşıyor. Huzuru bozmaya gerek yok. Güneydoğu’da ki vatandaşlarımızda bu huzur ikliminden mutlu, alıştı artık. Çözüm sürecinin devam etmesi gerekiyor. 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz, her yere yatırım yapıyoruz. Şuan Sayın Başbakanımız Mardin’de bu Pazar ikinci GAP eylem planını açıklayacak.

GAP gerçekten dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir merkez haline gelecek. Ana kanaların tamamını bitirdik, şuanda 500 bin hektar alan sulanıyor. Bunlar dile kolay dev tünel, bir ilke imza attık. Çözüm sürecinde bilhassa o bölgenin kalkınmasına ve göçün önlenmesi orada vatandaşın kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlaması için her türlü çalışma yapılıyor. GAP en büyük yatırımları yapan biziz, inşallah 2018 yılında tamamen bitecek. Terör örgütlerinin artık çekilmesi, silah bırakması gerekiyor” cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • üsküdarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHÜ TALANIN RAHMETİ BOLDUR.İSKİ altı su parası almıyacakmışşşşşş
    Cevapla
  • niğdeli 9 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür
    Cevapla
  • Oğuz GÜRPINAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!