Siirt'te sağlığa 8 ambulans takviyesi

Siirt Valisi Tutulmaz: "Son yıllarda bölgemiz ve ülkemiz sağlık turizmi açısından çekim merkezi oldu"

Siirt'te sağlığa 8 ambulans takviyesi
Siirt'te sağlığa 8 ambulans takviyesi
GİRİŞ 03.03.2015 14:27 GÜNCELLEME 03.03.2015 14:27

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, ambulans filosuna 8 ambulans kattı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen ambulans hizmete sunum töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılında 4 ambulans bulunan Siirt'te artık 41 ambulansın olduğunu söyledi.

Sadece kara taşıtı ambulansın değil aynı zamanda uçak ve helikopter ambulansların da vatandaşların hizmetinde olduğunu anımsatan Tutulmaz, ihtiyaç olduğu taktirde Türk silahlı Kuvvetlerinin helikopterlerinin kullanıldığını kaydetti.

Siirt'te farklı alanda sağlık yatırımı gerçekleştiğini, 450 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'nin 3 ay önce hizmete açıldığını vurgulayan Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Her alanda olduğu gibi sağlık alanında çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Vatandaşlarımız en iyisine layık onlara daha iyi hizmet sunmak çabasındayız. Son yıllarda bölgemiz ve ülkemiz sağlık turizmi açısından çekim merkezi oldu. Hem turizm alanında gelir elde ediyoruz hem de sağlık standartlarımızı daha yükseğe çıkarıyoruz."

İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan ise Sağlık Bakanlığı'nca 2015 yılı içerisinde Siirt'te tahsisi yapılan 8 ambulansla birlikte ambulans sayısının 41'e ulaştığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!