9 yılda 1 milyon çocuğu sporla buluşturdular

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve şu ana kadar 1 milyon çocuğun sporla tanışmasını sağlayan "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" Erzurum'da uygulanmaya başlandı

9 yılda 1 milyon çocuğu sporla buluşturdular
9 yılda 1 milyon çocuğu sporla buluşturdular
GİRİŞ 03.03.2015 14:33 GÜNCELLEME 03.03.2015 14:33

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında 1 milyon çocuğun sporla buluşması sağlandı.

TMOK'un yürüttüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle Erzurum'da hayata geçirilen proje uygulanmaya başlandı.

Kentte eğitim-öğretim veren okullardan 4-5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik, Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda düzenlenen programlarda, sporu sevdirmeyi amaçlayan film ve animasyon gösterimi yapıldı.

Ödüllü yarışmaların da düzenlendiği etkinlikte, çocukların algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan programlarla çocukların sporu sevmesi ve yaratıcı çözümler üretmesi hedefleniyor.

TMOK'un, 2006 yılında hayat geçirdiği proje kapsamında Türkiye'nin farklı illerinde 1 milyon öğrenciye ulaşıldı.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında şu ana kadar bir milyon öğrenciye ulaşıldığını, aileleri, öğretmenleri, arkadaşları ve çevreleriyle birlikte ise 3 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi.

Projeyi Türkiye'de birçok ilde uyguladıklarını ifade eden Porsun, program sonunda öğrencilerin spor yapmaya başlayacağını hatta bunların içerisinde başarılı sporcular da çıkabileceğini belirtti.

Erzurum'da 2019'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF) kış sporları açısından önem arz ettiğini vurgulayan Porsun, "2019 EYOF'a kadar Erzurum'da 100 bin çocuğa sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bunların içerisinden şampiyonalarda yarışacak sporcular da çıkabilir" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fuat Taşkesenligil de projenin hedefinin öğrencilere sporu sevdirmek olduğuna işaret ederek, oyun maskotlarıyla çeşitli yarışmalarla hediyeler vererek, sporu aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Projeyi, Japonya'dan gelen heyetin Türkiye'den destek alarak, kendi ülkelerinde uyguladığını anlatan Taşkesenligil, "Çok önemli bir proje. Örnek olarak Japonya bu projeyi kendi ülkelerinde kullandı. Erzurum'da start verdik. Seanslar bir saat sürüyor. Günde 750 öğrenciye ulaştıracağız. Bu projenin geri dönüşleri çok mükemmel. Öğrenciler aldıkları bu eğitim sayesinde, spora yönelmeleri yüzde 65 civarında" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!