Suriye Türkmenleri, Avrupa ülkelerine tepkili

Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, Avrupa ülkelerinin Suriye politikalarını eleştirerek, "Onlar bir yandan barış masalları anlatırken bir yandan Esed güçlerine silah satmayı sürdürüyorlar" dedi.

Suriye Türkmenleri, Avrupa ülkelerine tepkili
Suriye Türkmenleri, Avrupa ülkelerine tepkili
GİRİŞ 03.03.2015 14:40 GÜNCELLEME 03.03.2015 14:40

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’yi ziyareti sırasında konuşan Arnavut, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık 80 bin Türkmen'in hayatını kaybettiğini, topraklarını terk etmeyen Türkmenlere destek veren Türkiye’nin bu desteği sürdürmesini istedi.

Arnavut, Türkmen katliamına sessiz kalan BM’nin Suriye’de savaşın sona ermesi için bugüne kadar hiçbir somut adım atmadığını ifade etti.

Savaşın başlamasından önce Suriye’de 3,5 milyon Türkmenin yaşadığını anlatan Arnavut, şunları kaydetti:

"Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Lazkiye kırsalı Esed askerleri tarafından kuşatıldı. Bu bölgedeki Türkmenler çok büyük sıkıntılar çekiyor. Şu anda Türkmen köylerinde evlerin yüzde 95’i zarar gördü. Birçoğu yıkıldı birçoğu da kapısız ve penceresiz. Bunun yanında camilerimiz ve okullarımız kullanılamaz halde. Ormanlarımız ve tarım arazilerimizin ise büyük bölümü yandı. Yaklaşık 4 yıldır köylerimizde elektrik yok."

Arnavut, Esed askerlerinin silahlarına karşı kısıtlı imkanlarla savaştıklarını belirterek, rejimin hedeflerinden birinin de Türkmen nüfusunu yok etmek olduğunu ileri sürdü.

Türkmenlerin kanlarının son damlasına kadar savaşmakta ve topraklarını terk etmemekte kararlı olduklarını vurgulayan Arnavut, “Çatışmalar her gün devam ediyor. Bazı günler saatlerce başımıza uçaklardan bombalar yağıyor. Bizler elimizden geldiğince direnmeye çalışıyoruz. Topraklarımızı savunmak, kadınlarımızı ve çocuklarımızı korumak için bugüne kadar binlerce şehit verdik ve vermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’den yardımların savaşın başladığı ilk günden bu yana devam ettiğini ve bu yardımların kesilmemesi gerektiğini aktaran Arnavut, Türkiye dışındaki diğer İslam ülkelerinin kendilerini yalnız bıraktığını, BM’nin ise adeta savaşın sürmesini ister bir durumda olduğunu savundu.

"Esed’e karşı sesini yükselten tek lider Erdoğan oldu"

Yıllardır Suriye’de tüm dünyanın gözleri önünde binlerce masum insanın öldüğünü belirten Arnavut, “Ölenlerin büyük bölümü masum çocuklar ve kadınlar. Buna karşın Avrupa devletleri kör ve dilsiz. Onlar bir yandan barış masalları anlatırken bir yandan Esed güçlerine silah satmayı sürdürüyorlar. BM ise savaşı sona erdirmek, masum insanları korumak için tek bir adım atmıyor. Esed’e karşı sesini yükselten tek lider Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bizler Türk hükümetine ve Türk halkına minnettarız” ifadelerini kullandı.

Şah-Fırat operasyonunun ardından Süleyman Şah Türbesi'nin daha güvenli bir bölgeye taşındığını kaydeden Arnavut, operasyonu şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin Fırat Nehri kıyısındaki Suriye Eşme’sine nakledilmesi stratejik olarak değerlendirildiğinde yerinde bir karar oldu. Burası Türkmen köylerine yakın bir bölge. Esed destekçisi güçlerin Bayır-Bucak bölgesine ve Suriye’nin batısına ilerlemelerinin önü de kesilmiş oldu. Türbenin taşınması bölgedeki mazlumları memnun ederken Esed ve ona yakın olan güçleri tedirgin etti."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası