Özel'den Çanakkaleli şehit ailesine davet

Necdet Özel, Ankara'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için şehit öğretmen Engin Eker'in ailesini çağırdı.

Özel'den Çanakkaleli şehit ailesine davet
Özel'den Çanakkaleli şehit ailesine davet
GİRİŞ 03.03.2015 16:03 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:03

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Ankara'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler için şehit öğretmen Engin Eker'in Çan ilçesinde yaşayan ailesine gönderdiği davet mektubu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan tarafından ulaştırıldı.

Şehit ailesinin İstiklal Mahallesi'ndeki evine eşi Aslıhan Doğan ile gelen Tuğamiral Doğan, Özel'in mektubunu okudu.

Daha sonra Doğan, Özel'in, şehitlerin hatıralarını yüceltmek ve onların emaneti olan aileleri ile bağları güçlendirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığının her yıl 18 Mart'ta Ankara'da düzenlediği etkinliğe davet mektubunu anne Feride Eker'e teslim etti.

Eker, devletin kendilerini daha önce hatırlamadığını, yalnız kaldıklarını ancak son dönemde anımsanmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Ankara'da, 17-19 Mart'ta düzenlenecek etkinliklere, asker, polis, köy korucusu, öğretmen ve Dışişleri Bakanlığı mensubu olmak üzere en genci 13, en yaşlısı 82 yaşlarında olan çok sayıda şehit yakınının katılacağı öğrenildi.

Engin Eker, 1992 yılında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Otlu köyünün Gördük mezrasındaki lojmanında henüz 3 aylık evliyken eşi, eşinin anne ve babasının yanında terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış, aynı yıl 16 Eylül'de şehit edilmişti. Eker'in adı, Çan'da bir ortaokul ile caddeye verilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama