Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi

Projeye emekli din görevlileri de destek verdi

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi
Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi
GİRİŞ 03.03.2015 16:05 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:05

Rize'de emekli imam Necati Hudoğlu, Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Hudoğlu, proje kapsamında Fener Lisesi'nde öğrencilerle birlikte kitap okuyarak, Rize'nin eğitim seviyesinin yükselmesi için dua etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Hudoğlu, "Sayın Vali Esin Yazıcı tarafından başlatılan RENK Projesi önemli bir proje. İnşallah bu konuda muvaffak olacak. Eğitim önemli bir konudur. Bugün Türkiye'de yaşanılan sıkıntıların en başında eğitimsizlik gelmektedir" dedi.

Savcılığının izniyle Rize'de cezaevinde din dersi verdiğini anlatan Hudoğlu, "Cezaevinde yatanların hepsi ilimsiz, hepsi ilkokul mezunu. Bir tane lise mezunu bulamadım. Üniversite mezunu belki bir tane çıkar. O da üzerinde silah yakalatmış. Yüzde 80'ini ilkokul mezunu ya da değil. Kültür olmadığı zaman cehalet ağır basar, cehalet ağır bastığı zaman bizim gemi batar. Cehalet kötü bir şeydir" diye konuştu.

Projenin amacına ulaşması için dua ettiğin söyleyen Hudoğlu, "Bir Rizeli olarak spora, doktora ve hakime de sahip çıkarım. Rize'nin kalkınmasını isterim. Rize'de başbakan, reisi cumhur çıkmasını isterim. Çıktı da. Kaç senedir Rize'de başbakanlar çıkıyor. Rize'den büyük adamlar çıkmıştır. Rize'nin kökünde bir maneviyat vardır. Neden eğitimde il olarak 53'üncü olacağız. Rize her şeyde başarılıdır. Rize'nin insanı zeki ve kabiliyetlidir" ifadesinde bulundu.

Çaykur Rizespor için yaptığı duanın ardından takımın 280 gün sonra galip gelmesinde kendisinin bir etkisi olduğuna inanmadığını dile getiren Hudoğlu, şunları kaydetti:

"Bir çok kulüpten dua talepleri geldi. Benim evliyalığım veya kerametim yok. Mevla lütfetti kendisi verdi. Benim burada bin fonksiyonum olduğu kanaatinde değilim. Türkiye'deki tüm takımlar benim kardeşlerimdir. Ancak Çaykur Rizespor için bir milliyetçilik hakkım var. Çaykur Rizespor'un her zaman yanında olmalıyım ve dua etmeliyim. Trabzon bizim komşumuzdur. Trabzonspor'un da kazanmasını ve lider olmasını dilerim. Hep İstanbul takımları mı şampiyon olacak? Şampiyonluk geçmişte olduğu gibi yine Karadeniz'e gelsin. Kayserispor da benden dua istedi. Sivasspor ile karşılaşacakmış. İki takım da dua istedi. Nasıl olacak şimdi ? Bu uygun değil. Duanın da bir yeri var. Her şeye dua olmaz. Eşi olanın eş için dua istemesi, meyhane açmak için maddi güç istenmesi için dua olmaz. Uygun olmayan işler için dua edilmez. Ama futbolu araştırdım. Futbol için dua edilmesinde bir sakınca görmüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi