"İHH Yetim Dayanışma Günleri" başladı

Vakfın bu yıl 5'incisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapasımnda, Konya'da fotoğraf sergisi ve yardım standı açıldı

"İHH Yetim Dayanışma Günleri" başladı
"İHH Yetim Dayanışma Günleri" başladı
GİRİŞ 03.03.2015 16:46 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:46

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın bu yıl 5'incisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapasımnda, Konya'da fotoğraf sergisi ve yardım standı törenle açıldı

Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Kayalıpark'ta düzenlenen açılışta, 8 bini Türkiye'de olmak üzere dünyada 60 bin yetimin bakımını üstlendiklerini söyledi.

İHH'nın "Yetim Dayanışma Günleri" adıyla yetimlere yönelik yardım organizasyonu düzenlediğini anlatan Uysal, vakfın savaş ve afet bölgeleri ile mülteci kamplarında, yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalardaki yetim çocukları kalıcı projelerle desteklediğini aktardı.

Uysal, mart, nisan ve mayıs ayında "Yetim Dayanışma Günleri" adıyla yetim, öksüz, terk edilmiş ve engelli çocukların hatırlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Yetim Dayanışma Günleri ile yetim çalışması yürütülen ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve koşulların yerinde incelenmesi planlanıyor. Ayrıca yetimlere yönelik özel projeler gerçekleştirilmesi, gidilen bölgelerde yürütülen yetim çalışmalarının yakından denetlenmesi ve raporlanması, yeni yetimhanelerin hizmete açılması yapılacak işlerin başında geliyor. Bu etkinliklerde yapılacak bölge ziyaretlerinde, ekipler arasında bulunan bağışçılar aracılığıyla sponsor yetim ilişkisinin güçlendirilmesi hedefleniyor."

Yetim Dayanışma Günleri'nin, yetimlerle gönüllülerin kaynaşmasına aracı olmanın yanı sıra yetimlik gerçeğine tüm dünyada dikkat çekmek açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Uysal, "Yetim Dayanışma Günlerinde 427 projenin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Programla 180 bin yetim çocuğa ulaşılması planlanıyor. Bu etkinlikler kapsamında 300 çocuğumuza hizmet verecek 4 yetimhanenin açılışı da gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, fotoğraf sergisi ve yardım standının açılışı gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı