Bilecik'te "Kadın çiftçiler" eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında başlatılan "Kadın çiftçi" eğitimlerinin tamamlandığı bildirildi.

Bilecik'te "Kadın çiftçiler" eğitimi
Bilecik'te "Kadın çiftçiler" eğitimi
GİRİŞ 03.03.2015 16:48 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:48

Müdürlükten yapılan açıklamada, Söğüt ilçesine bağlı Zemzemiye köyünde gerçekleştirilen eğitim toplantısında, avukat Hicran Çetinkaya'nın, "Aile içi şiddet ve kadın hakları" ve ziraat mühendisi Nur İşler'in de "Gıda muhafazası ve saklama koşulları" hakkında sunum yaptığı kaydedildi.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, köyde kadının zorluklar çektiğini, kendi ailesinde birebir görerek büyüdüğünü anlattı.

Kadın toplumun yetiştirilmesindeki en büyük paya sahip olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Tarımın belkemiği ve erkeğin en büyük destekçisi olan kadının yeri ve önemi büyüktür. Kadını eğitmek, bir aileyi ve ailelerden oluşan toplumu eğitmek anlayışı içerisindeyiz. Uygulanacak eğitimlerle kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin artırılmasını, örgütlenmelerinin daha da güçlendirilmesini istiyoruz. Bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir. Üretimimizi devam ettirelim. Ülkemizin kalkınmasında tarımın sürekliliğine ihtiyaç vardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!