Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa'da zabıta denetimleri

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 03.03.2015 16:52 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:52

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki lokanta ve restoran gibi iş yerlerini denetledi.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler denetimlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, fiyat tarifeleri, teknik ve hijyenik şartlar konularını denetledi.

Denetimlerde, kurallara uymayan lokanta işletmecilerine eksikliklerinin giderilmesi için uyarılarda bulunuldu, bazılarına ceza uygulandı.

Ekiplerin, denetimlerini sürdüreceği kaydedildi.

"Kent Hayvanları Çalıştayı" yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Kent Hayvanları Çalıştayı" düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen çalıştayda, sahipsiz hayvanlar için yapılabilecekler, vatandaşların hayvanlar konusundaki şikayetlerinin azaltılması için alınacak önlemler ve yöntemler görüşüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kent hayvanları konusunda gelişi güzel değil, stratejik bir plan doğrultusunda, kaynak israfına yol açmadan, bilimsel yöntemler ışığında çalışmayı hedeflediklerini belirtti.

Çalıştayı düzenlemekteki amaçlarının tüm kent hayvanlarına yönelik tüm kurumlarla fikir alışverişinde bulunarak bir Tekirdağ modeli ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Dodurka, şunları kaydetti:

"Bu modelde hem resmi kurumların hem de sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan faal bir yönetim komisyonu oluşturulacak ve tüm ilçelerde rehabilitasyon ünitelerinin kurulması gibi altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra hem belediye ve hem de serbest veteriner hekimlerin katılımıyla aynı anda başlatılan kısırlaştırma kampanyaları düzenlenecek."

Dodurka, ayrıca sahipli, sahipsiz tüm kent hayvanlarının mikroçiple kayıt altına alınmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Türk Böbrek Vakfı’ndan Süleymanpaşa Belediyesine ziyaret

Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Eşkinat, yönetim kurulu üyeleri ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı ziyaret etti.

Ziyarette Eşkinat ile bir süre görüşen Ülkü Eşkinat ve yönetim kurulu üyeleri, vakıf faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesi’nin planlı bir yapılanmayla yoluna devam ettiğini ve şehrin önde gelen vakıflarından biri olduğunu belirten Eşkinat, derneğe çalışmalarında başarılar diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam