Genelkurmay, şehit ailelerini Ankara'da ağırlayacak

Elazığ'da, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Şehit Jandarma Er Serkan Adıgüzel'in ailesini, "18 Mart Şehitler Günü" dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığında düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Genelkurmay, şehit ailelerini Ankara'da ağırlayacak
Genelkurmay, şehit ailelerini Ankara'da ağırlayacak
GİRİŞ 03.03.2015 17:03 GÜNCELLEME 03.03.2015 17:03

Korgeneral Uyar ve eşi Dudu Uyar, 9 Ağustos 2004'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Gazi Tepe Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Serkan Adıgüzel'in baba evini ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davet mektubunu verdi.

Şehidin babası Hasan Hüseyin ve annesi Ayser Adıgüzel, Uyar ve eşini, oğlunun eşyalarının bulunduğu odada ağırladı. Odada bulunan her şeyin oğluna ait olduğunu söyleyen baba Adıgüzel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Korgeneral Uyar, "Şehitler Günü münasebetiyle Ankara'da bir faaliyet icra edilecek, bu faaliyette sayın Genelkurmay Başkanımız sizleri de aralarında görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade ediyor" diye konuştu.

Hasan Hüseyin Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında oğlunun şehit olduğu yeri görmek için Genelkurmay Başkanlığına müracaatta bulunduklarını ifade ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederim. Ailemle beraber bizi Van'a gönderdiler. Oradan da Hakkari Çukurca'ya gönderdiler. Bizi orada iki gün iki gece misafir ettiler" diye konuştu.

Ayser Adıgüzel ise şehitliğin oğlunun kaderinde olduğunu belirterek, "Yapacak bir şey yok. Vatan Sağ olsun, milletimiz sağ olsun" dedi.

Odadaki her şeyin oğluna ait olduğunu söyleyen anne Adıgüzel, şunları dile getirdi:

"Giderken kirli kıyafetlerini bıraktı, 'anne yıkama, ben şehit olacağım' dedi. Ben, Serkan neden öyle söylüyorsun dedim. 'Anne ben şehit olacağım, sağ olduğun süre her şeyimi saklarsın' dedi. 'Yok oğlum seni nişanladım, iki ay sonra düğün yapacağım sen bana neden böyle yapıyorsun' dedim. 'Yok anne ben şehit olacağım' dedi."

Adıgüzel, oğlunun elbiselerini yıkamadığını ve kokusunun halen üzerinde olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!