İzmir'de içme suyuna kanal suyu karıştığı iddiası

İZSU: "Hem derelerden hem de Tahtalı Baraj Gölü'nden alınan numuneler standartlara uygundur"

İzmir'de içme suyuna kanal suyu karıştığı iddiası
İzmir'de içme suyuna kanal suyu karıştığı iddiası
GİRİŞ 03.03.2015 18:20 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:20

İZSU Genel Müdürlüğü, Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi’nden geçen Tahtalı Çayı’na kanal sularının karıştığı iddialarına karşı, baraj gölünden ve derelerden alınan numunelerin standartlara uygun olduğunu bildirdi.

İZSU'dan yapılan yazılı açıklamada söz konusu kaynaklardaki içme suyunun İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İZSU tarafından haftalık olarak denetlendiği belirtildi.

Açıklamada, İzmir genelinde 80 noktadan alınan numunelerin "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" standartlarına göre uygun olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kaynaklardaki sular içilebilir su kalitesindedir. Hem derelerden hem Tahtalı Baraj Gölü'nden alınan numuneler standartlara uygundur. Tahtalı-Balçova barajlarından temin edilen içme ve kullanma suyu, her iki yerde bulunan içme suyu arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra şebekeye verilmektedir. Ayrıca Tahtalı Barajı'na akan derelerden de numuneler alınmaktadır. Dere numuneleri de standartlara uygun olup içme suyunu tehdit edecek bir kirlilik söz konusu değildir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!