Sivas'ta "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Sivas'ta gerçekleştirildi

Sivas'ta "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri"
Sivas'ta "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri"
GİRİŞ 03.03.2015 18:23 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:23

Sivas'ta, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" programı düzenlendi.

AnadoluJet'in Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı nedeniyle Çanakkale 2015-100.Yıl Koordinasyon Merkezi ile projelendirdiği "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Projesi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Programda tarihçi-yazar Talha Uğurluel, dönemin savaş fotoğraflarını kullanarak Çanakkale Savaşı ile ilgili öyküler anlattı.

Uğurluel, Çanakkale'de 253 bin, Kafkaslarda 90 bine yakın askerin şehit düştüğünü belirterek, "Bu büyük mücadeleye katılmak için gidenler dualarla uğurlanıyordu. Mevleviler savaşa neylerini üfleye üfleye gidiyordu. Bu savaşa Topkapı Sarayı'ndan askerler de gidiyordu. Dünyanın dört bir yanına asker gönderiyorduk" diye konuştu.

Savaşta anne faktörünün de çok önemli olduğunu vurgulayan Uğurluel, "Onlar savaşa evlat, koca göndererek bu büyük mücadelede yerlerini aldılar. O günün en küçüğü, en yakışıklısı, en büyüğü bizim için oradaydılar ve bu birlik destanıyla düşman kuvvetlerinin sırtını yere getirmeyi bildiler" ifadesini kullandı.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık programın sonunda Uğurluel'e teşekkür belgesi verdi. Uğurluel, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Programda ayrıca çekilişle 5 öğrenciye AnadoluJet uçak bileti hediye edildi.

Programın sonunda katılımcılar, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır